A fi un vegan „nesănătos” poate crește riscul femeilor de cancer de sân cu 20%, arată studiul

Potrivit unui studiu, a fi un vegan „nesănătos” poate CREȘTE riscul de cancer de sân la femei cu 20%

  • Cercetătorii francezi au urmărit obiceiurile alimentare ale a 65.000 de femei aflate în postmenopauză
  • Cei care au urmat o dietă „sănătoasă” pe bază de plante au avut un risc cu 14% mai mic de cancer de sân
  • Dar a avea unul „nesănătos” – inclusiv deserturile – a avut un risc cu 20% mai mare

A fi vegan ar putea crește riscul de cancer – dacă nu ești sănătos în privința asta, avertizează un studiu.

Cercetătorii au descoperit că femeile care urmau o dietă nesănătoasă pe bază de plante aveau cu până la o cincime mai multe șanse de a dezvolta cancer de sân, în comparație cu cele care consumau alimente mai sănătoase.

Aceasta a inclus consumul regulat de lucruri precum chipsuri, băuturi răcoritoare și orez alb.

Dar cei care au urmat o dietă vegană sănătoasă, bogată în fructe și legume proaspete, leguminoase, cereale și uleiuri vegetale s-au confruntat cu un risc cu 14% mai mic.

Experții au spus că rezultatele demonstrează că nu toate dietele pe bază de plante sunt create egale atunci când vine vorba de beneficiile lor pentru sănătate.

Proiectul a urmărit 65.000 de femei din Franța timp de două decenii și le-a cerut să completeze două chestionare alimentare în timpul cercetării.

Consumul de mult zahăr sau carbohidrați simpli poate provoca creșteri ale zahărului din sânge, care au fost legate de cancer.

Iar consumul prea multor alimente nesănătoase pe bază de plante enumerate este o cauză cunoscută a obezității, care poate crește semnificativ riscul altor tipuri de cancer.

A fi vegan poate crește riscul de cancer – dacă nu ești sănătos, avertizează studiul

Cercetătorii de la Universitatea Paris-Saclay au prezentat concluziile sub formă de abstract la conferința Nutriție 2022 Live Online. Metodologia completă nu a fost încă publicată.

Ei au dat chestionare la 65.574 de femei aflate în postmenopauză, care aveau în medie 50 de ani, și le-au urmărit ratele de diagnosticare a cancerului.

Dietele au fost clasificate în diete „sănătoase” și „nesănătoase” pe bază de plante sau diete sănătoase sau nesănătoase pe bază de animale, pe baza lor. consumul a 18 grupe de alimente.

Aceasta a fost folosită pentru a clasifica voluntarii în cinci grupuri diferite, în funcție de gradul lor de fidelitate față de fiecare tipar de alimentație.

Sanam Shah, autorul studiului, a spus: „Ceea ce este diferit la studiul nostru este că am putut dezlega efectele calității alimentelor din plante, care nu a fost în centrul studiilor anterioare, asupra altor diete.

„În evaluarea alimentelor sănătoase, nesănătoase și de origine animală, am analizat amănunțit aportul alimentar luând în considerare „sănătatea” grupelor de alimente”.

În cei 21 de ani, 3.968 au fost diagnosticați cu boală.

Cercetătorii au comparat ratele celor care au urmat diferite diete pentru a-și calcula riscul.

Persoanele care au urmat o dietă mai sănătoasă pe bază de plante au avut un risc cu 14% mai mic de cancer de sân decât cei care au urmat cealaltă cale.

Între timp, invers a fost valabil pentru cei care urmează o dietă nesănătoasă pe bază de plante.

Domnul Shad a spus: „Aceste rezultate evidențiază faptul că creșterea consumului de alimente vegetale sănătoase și scăderea consumului de alimente vegetale și alimente de origine animală mai puțin sănătoase ar putea ajuta la prevenirea tuturor tipurilor de cancer de sân”.

El a spus că dietele pe bază de plante nu înseamnă neapărat vegetariene sau vegane, dar au pus mai mult accent pe consumul de legume și alte alimente non-animale.

Dietele vegane și vegetariene au fost deja legate de lipsa de nutrienți esențiali pentru a menține oamenii sănătoși.

Care sunt dezavantajele devenirii vegane?

Trecerea la o dietă pe bază de plante ar putea să te simți obosit sau să provoci erupții de acnee, au avertizat dieteticienii.

A nu mânca sau bea produse de origine animală ar putea duce la lipsa vitaminelor esențiale precum vitamina B12, precum și a proteinelor.

Lipsa vitaminei B12, care se găsește în laptele și ouăle găsite, poate duce la oboseală sau oboseală și poate afecta negativ sănătatea mentală.

Vitamina D este un alt nutrient care se găsește în principal în produsele de origine animală, cum ar fi peștele gras, în care persoanele care urmează diete vegane pot avea deficit.

Deficitul de vitamina D poate duce la probleme cu dezvoltarea oaselor și poate provoca durere.

Nu consumăm suficiente proteine, pe care le obținem din produse lactate, pește, ouă și carne, poate împiedica creșterea copiilor și, de asemenea, poate duce la apariția acneei.

Lipsa fierului, care se găsește în carnea roșie și ficat, poate duce la anemie, provocând o senzație de oboseală și palpitații ale inimii.

Iodul, care se găsește în principal în fructele de mare, este un alt nutrient despre care se știe că lipsește în dietele vegane și este important pentru menținerea unui metabolism sănătos.

Dietele pe bază de plante pot include toți acești nutrienți menționați, dar oamenii trebuie să gestioneze cu atenție ceea ce mănâncă sau să ia suplimente pentru a se asigura că primesc suficient.

Acest lucru este valabil mai ales dacă oamenii trec la o dietă vegană după ce au obținut acești nutrienți în principal din produse de origine animală.

Dar un alt risc este percepția greșită că produsele vegane sunt în mod inerent mai sănătoase decât opțiunile non-vegane.

O analiză MailOnline a alimentelor alternative vegane fără carne a constatat că un număr semnificativ conținea mai multă sare, zahăr și grăsimi decât produsul pe care trebuiau să îl înlocuiască.

Publicitate

.

Add Comment