Am o tulburare de personalitate limită – nu ar trebui folosită ca armă împotriva lui Amber Heard

eu a fost diagnosticat cu tulburare de personalitate borderline (BPD) în urmă cu aproximativ trei ani. Avusesem o izbucnire deosebit de neobișnuită la un membru al familiei și în cele din urmă am decis să mă întorc la medicul de familie, care m-a îndrumat la un psihiatru. M-a văzut doar două ședințe înainte de a mă diagnostica.

Așa cum mulți oameni cu tulburare de personalitate limită simt când sunt diagnosticați pentru prima dată, există un sentiment de ușurare pentru că există un nume pentru ceea ce simți, un termen concret pe care îl poți indica. Totuși, odată ce emoțiile mi s-au calmat, m-am simțit diferit. Am ezitat să-i spun familiei sau angajatorului meu despre diagnosticul meu, deoarece – să recunoaștem, termenul „instabil emoțional” nu inspiră încredere majorității colegilor de muncă și celor dragi. Descriindu-mă ca fiind la limită, pictează o imagine foarte specifică și înșelătoare despre mine, fiind periculoasă în mod inerent – ​​dar aerul trebuie să fie clar despre cât de reală este tulburarea de personalitate limită pentru majoritatea oamenilor.

Săptămâna aceasta, Amber Heard a fost diagnosticată cu BPD și tulburare histrionică de personalitate de către psihologul Dr. Shannon Curry, care a fost angajată de echipa juridică a lui Johnny Depp. Diagnosticul face parte din procesul de calomnie în curs între Depp și Heard, care a început pe 11 aprilie. Depp susține că Heard l-a defăimat când a scris un articol de opinie din 2018, publicat în The Washington Post intitulat „Am vorbit împotriva violenței sexuale – și m-am confruntat cu mânia culturii noastre. Acest lucru trebuie să se schimbe.” Depp nu a fost menționat pe nume în articol.

Tulburarea de personalitate borderline este cea mai frecvent recunoscută tulburare de personalitate. Există nouă simptome în total și cinci trebuie experimentate pentru a fi diagnosticat cu tulburare de personalitate limită – printre acestea se numără comportamentele impulsive (cum ar fi consumul excesiv), autovătămarea, golul emoțional cronic, temeri intense de abandon și relații instabile. Aproximativ 75% dintre persoanele cu BPD fac cel puțin o tentativă de sinucidere în timpul vieții, iar până la 10% dintre persoanele cu BPD mor prin sinucidere.

Curry îl consideră pe Heard „îndreptățit”, „judecător” și furios, descriindu-l pe Heard ca oscilând între „prințesă și victimă”. Nu sunt psiholog, dar îmi folosesc experiența trăită pentru a oferi instruire multor profesioniști în domeniul sănătății mintale. După recunoașterea lui Curry, observațiile sale „nu sunt fapte”. In schimb, “[Heard’s] scorurile au fost în concordanță cu alte persoane care au obținut aceste scoruri […] [with] aceste trăsături specifice.

Actorul Amber Heard ascultă în sala de judecată a Curții de circuit din Fairfax County din Fairfax, Virginia, miercuri, 27 aprilie 2022

(AP)

Nu sunt primul care pune în discuție terminologia tulburării de personalitate, potențialele prejudecăți de diagnostic și modul în care nu ține cont suficient de contextul social. Deci, atunci când Curry a avansat acest diagnostic ca parte a cazului construit în procesul pentru defăimare împotriva lui Heard și care părea să atribuie presupusul antagonism al lui Heard BPD, motivele pentru a face acest lucru sunt în cel mai bun caz fragile, mai ales că tulburarea de personalitate limită este atât de des. diagnosticat greșit. .

În plus, aceste etichete sunt puse pe o presupusă supraviețuitoare a abuzului domestic în încercarea de a discredita afirmațiile ei. Procesul din SUA urmează unui caz similar de defăimare introdus de Depp în Marea Britanie împotriva Soarele ziar în 2020. În noiembrie a acelui an, un judecător a constatat că descrierea ziarului despre Depp ca „bătător de soții” era „în esență adevărată”.

Cercetările au arătat, de asemenea, o corelație puternică între traumă și BPD – așa că s-ar putea crede că acest lucru și natura sensibilă a cazului ar provoca o discuție mai plină de compasiune asupra diagnosticului.Aceste etichete sunt puse pe o presupusă supraviețuitoare a abuzului domestic în efortul de a discredita afirmațiile ei

Poate că limbajul folosit ar trebui revizuit. Multe intervenții de sănătate mintală folosesc acum un termen alternativ, Nevoi emoționale complexe, care nu implică, așa cum face „tulburarea de personalitate”, că există ceva în neregulă cu cineva. Cu tulburarea de personalitate borderline, această negativitate este resimțită și mai intens atunci când luați în considerare celălalt termen al său: tulburare de personalitate instabilă emoțional.

Curry a vorbit în mod constant în instanță în mărturia ei despre utilizarea scalelor în diagnosticare și a descris problemele de sănătate mintală ca având în general componente genetice, neurologice și de mediu. Deci cât de sus pe scară au fost presupusele izbucniri ale lui Heard? Pentru mine, acestea nu sunt caracteristice unei anumite tulburări de personalitate, ci mai degrabă a falibilității și a defectelor comportamentului uman. Presupusele sale acțiuni ar trebui judecate ca atare și nu trebuie confundate cu un diagnostic care este apoi armat.

Actorul Johnny Depp stă în sala de judecată în timpul unei pauze în mijlocul procesului pentru calomnie Depp v Heard la Tribunalul din Fairfax County din Fairfax, Virginia, SUA, 27 aprilie 2022

(EPA)

Atunci când aceste conversații despre probleme psihologice complexe sunt aduse în ochiul publicului, ele sunt suprasimplificate și riscă să piardă atât de multe altele. Ca să nu mai vorbim de vina pe cineva care, în acest caz, a pretins că a fost abuzat. Acest lucru creează un precedent pentru cazurile viitoare care implică persoane cu BPD, ale căror diagnostice pot fi folosite împotriva lor în instanță.

Așa că, în loc să patologizeze presupusele acțiuni ale unui singur individ și să arunci pe toți cu BPD sub proverbialul autobuz în acest proces, sugerez normalizarea acestor conversații – în ochii publicului, la locul de muncă și acasă. Indiferent de rezultatul acestui studiu, trebuie să ascultăm persoanele cu BPD. Nu este ușor să trăiești, dar nici nu este ceea ce mă definește pe mine sau pe alții cu diagnosticul – și cu siguranță nu ar trebui să fie o apărare într-un proces pentru violență domestică.

Add Comment