Anglia News – Matthew Mott a fost numit antrenor de minge albă a Noii Anglie

Matthew Mott a fost numit noul antrenor principal al echipelor masculine cu minge albă a Angliei, fiind preferat în acest rol lui Paul Collingwood, care a preluat conducerea în timpul recentei serii T20I din Caraibe.

Mott, 48 de ani, se alătură listei după o perioadă de șapte ani ca antrenor principal al Australian Women, care a câștigat recent Cupa Mondială ODI din Noua Zeelandă pentru a-și consolida statutul de cea mai dominantă echipă sportivă din lume. Sub conducerea lui Mott, aceștia au câștigat, de asemenea, Cupele Mondiale T20 consecutive și patru serii Ashes consecutive, în timp ce recenta lor serie de 26 de victorii ODI consecutive este un record fie pentru bărbați, fie pentru femei.

Acreditările sale au impresionat un juriu de selecție format din CEO-ul BCE, Tom Harrison, directorul executiv Rob Key, consilierul strategic Andrew Strauss și directorul de performanță Mo Bobat, care au fost unanim de acord că el este cel mai remarcabil candidat.

Se așteaptă ca el să fie angajat la timp pentru seria ODI de trei meciuri a Angliei, în Olanda, luna viitoare, după ce a semnat un contract de patru ani – același termen ca și antrenorul Angliei, Brendon McCullum, minge roșie care și-a dezvăluit astăzi echipa. pentru primul Test împotriva Noii Zeelande, începând cu Lord’s pe 2 iunie.

Experiența lui Mott în menținerea standardelor într-o echipă câștigătoare va fi apreciată de o echipă cu minge albă a Angliei, care rămâne una dintre cele mai bune din lume, în ciuda faptului că și-a pierdut recent clasamentul ICC nr. 1 în ambele formate. Următorul turneu major al Angliei este Cupa Mondială T20 din Australia din această iarnă, după ce a fost eliminată în semifinalele evenimentului din 2021 din Emiratele Arabe Unite, deoarece trebuie să-și apere coroana de 50 de ani în India în 2023.

„Sunt încântat să accept oportunitatea de a juca acest rol de minge albă cu Anglia”, a spus Mott. „Deși sunt australian, am legături strânse și mulți dintre cei mai apropiați prieteni ai mei sunt în Marea Britanie, petrecând mult timp în Scoția, Țara Galilor și Anglia, atât ca jucător, cât și ca antrenor.

„Când acest rol a devenit disponibil, am fost atras de șansa de a lucra cu o echipă atât de stabilită și de succes, sub conducerea capabilă a lui Eoin Morgan și acum a lui Rob Key, pe care l-am admirat întotdeauna ca fiind un excelent spirit de cricket.

„Ideea unor roluri comune și șansa de a lucra alături de Brendon McCullum în rolul său de mingea roșie este o oportunitate de care sunt extrem de încântat și oferă cu siguranță echilibrul potrivit pentru familia mea în timp ce ne lansăm în această călătorie interesantă.

“A fost întotdeauna nevoie de ceva special pentru a părăsi rolul pe care l-am iubit în ultimii șapte ani în echipa feminină a Australiei. Cu toate acestea, cred cu sinceritate că acum este momentul să joc un rol în a ajuta ODI și grupul masculin T20 din Anglia. continuă să evolueze ca una dintre cele mai bune echipe din lume.

„Sunt pe deplin conștient de faptul că această echipă funcționează bine și o parte a planului meu inițial este să lucrez cu grupul de jucători și cu personalul de sprijin asupra modului în care putem menține mai întâi și apoi îmbunătăți succesul pe care l-au avut. Am început să construim în ultimii câțiva ani. .”

Înainte de a-și prelua rolul cu Australia Women în 2015, Mott a lucrat ca antrenor principal al New South Wales – conducându-le la victoria în turneul T20 din Liga Campionilor în 2009 – și apoi a antrenat-o pe Glamorgan, ajungând în finala Yorkshire Bank 40 în 2013, înainte de a lucra. ca consultant pentru Irlanda la Cupa Mondială masculină ODI 2015. De asemenea, are o relație existentă cu McCullum, după ce a lucrat ca consultant cu Kolkata Knight Riders în sezoanele inaugurale ale IPL în 2008 și 2009.

Comentând numirea, Key a lăudat „călătoria incredibilă de antrenor” a lui Mott, adăugând că a fost „excepțional în procesul de interviu și potrivit perfect pentru echipele noastre cu mingea albă”.

„Suntem norocoși să putem numi un antrenor principal care nu numai că a fost implicat în cricket internațional în ultimii câțiva ani, dar a lucrat și în cricket în franciză în întreaga lume”, a spus el. „Cel mai important, ceea ce a făcut cu echipa feminină din Australia este ceea ce i se va cere să realizeze pentru echipele noastre masculine cu minge albă.

„Sunt încrezător că în Eoin Morgan și Matthew Mott avem un parteneriat grozav care poate genera mai multe trofee în anii următori și că Matthew va fi capabil să supravegheze orice tranziție prin care trece echipa în viitor.

„În plus, Matthew ne va ajuta să investim în antrenori englezi, oferindu-le cât mai multă experiență în următorii câțiva ani.”

În timpul dezvăluirii sale, Mott a profitat de ocazie pentru a aborda moartea tragică a lui Andrew Symonds, prietenul său apropiat și coechipier din zilele sale de joc la clubul de cricket și apoi în Queensland, care a murit într-un accident de mașină la vârsta de 46 de ani.

„De la entuziasmul de a accepta acest rol, la fel ca mulți oameni din întreaga lume, am încercat să mă împac cu pierderea tragică a marelui meu prieten Andrew Symonds”, a spus el.

„Sprijinul familiei sale frumoase și al prietenilor apropiați în zilele următoare va fi de o importanță vitală, așa că cer cu respect puțin timp pentru a procesa decesul și imensa lui pierdere înainte de a comenta în continuare rolul în această etapă”.

Andrew Miller este editorul ESPNcricinfo pentru Marea Britanie. @miller_cricket

.

Add Comment