Anglia vs Noua Zeelandă 2022

Ollie Pope nu a lovit niciodată mai sus de numărul 4 într-un meci din Premier League, dar Rob Key a confirmat miercuri că este pe punctul de a învinge pe locul 3 pentru Anglia, la primul lor test împotriva Angliei, Noua Zeelandă.

Decizia reprezintă o demonstrație monumentală de credință într-un lovitor care a înregistrat o medie de 22,29 în ultimii doi ani în 29 de reprize de test. Candidații au fost relativ slabi pe teren după ce Ben Stokes l-a acceptat pe Joe Root să revină pe locul 4, dar Dawid Malan – încă sub contract central și al treilea golgheter al Premier League – ar fi fost o alegere sensibilă și pragmatică.

Dar în sprijinul lui Pope, Key și comitetul său de selecție – Stokes și Brendon McCullum au fost ceilalți care au votat – au subliniat cât de mult îl apreciau. Există o diferență uriașă între mediile lui Pope la Test (28,66) și cricket de primă clasă (51,52), dar mai multe iterații ale echipelor de conducere a Angliei au arătat clar că cred că acesta din urmă este un indicator mai precis al abilităților sale decât primul.

Seria The Pope’s Ashes s-a încheiat în mod grizzly, rostogolit în jurul picioarelor lui de Pat Cummins în seara finală din Hobart, când era atât de departe de partea opusă încât ciotul său a fost expus. A făcut băuturi în Caraibe, dar o serie de 58, 127, 47, 5, 84 și 96 pentru Surrey – toate pe locul 4 și cu o poziție mai simplă – a ajutat să convingă Anglia că este încă cel mai promițător tânăr lovitor din țară.

„Cu mulți dintre acești tipi acum”, a spus Key, „pariul este că, cu talentul pe care îl au, acest mediu, acești antrenori, Brendon McCullum și Ben Stokes pot profita la maximum de unul dintre jucătorii noștri, cei mai talentați jucători de cricket. Și Ollie Pope este unul dintre cei care, dacă îl putem debloca, ceea ce cred că pot, există un tester de cricket foarte bun.”

Pope care a bătut pe locul 3 pentru prima dată într-un meci de testare, mai degrabă decât pentru Surrey, expune vidul de conducere care a apărut la BCE după ce Anglia a fost înfrântă în scrum. Gareth Batty, antrenorul principal interimar al lui Surrey, este deschis să-l mute pe Pope pe locul 3 în campionat, dacă Anglia i-a cerut, dar fără un director executiv, antrenor sau căpitan la începutul sezonului, nu a existat nimeni care să poată fi întrebat.

„Dacă Anglia ar veni la noi mâine și ar spune „vrem să bată pe locul 3 în cricket de patru zile”, atunci evident că am avea o discuție și am vedea ce am putea facilita”, a spus Batty pentru ESPNcricinfo. „Am fi foarte prost în munca noastră dacă nu am lua în considerare acest lucru.

“Nu spun că am face-o cu siguranță, dar cu siguranță – am lua în considerare acest lucru. Și toți cei care sunt în alergare pentru a juca pentru Anglia – minge roșie sau minge albă – am face tot posibilul pentru a ne asigura că au dreptul oportunități adecvate cu Surrey. În cazul lui Ollie, cu siguranță vom face tot ce putem pentru a ne asigura că primește cele mai bune oportunități.

— De ce-i face griji? întrebă retoric Michael Vaughan în al lui Telegraf coloană. “Nu poate fi rapid pentru că nu este o problemă în jocul județean. El este evident îngrijorat de mutare, ceea ce arată că are unele îndoieli cu privire la tehnica sa.”

Diferența evidentă dintre roluri este demonstrată de faptul că Pope s-a confruntat rar cu noua minge în acest sezon, intrând în 15 over-uri de două ori în cele șase reprize ale sale până în prezent. Parteneriatul de deschidere a Angliei dintre Alex Lees și Zak Crawley nu a fost încă dovedit, ceea ce înseamnă că există toate șansele ca Pope să fie devreme pentru a-i înfrunta pe Trent Boult, Tim Southee și Kyle Jamieson luna viitoare.

„Machiajul tău mental este diferit, intri la prima picătură”, spune Batty. „S-ar putea să ai mai puține informații dacă pierzi un wicket mai devreme. Este diferit, dar să fim sinceri: în cricketul internațional va trebui să găsești o cale oriunde te-ai afla, în fața bowlierilor de înaltă calitate împotriva unei mingi care se mișcă cu viteză mare. .

„Există diferențe evidente, dar ar fi greșit să credem că nu au existat lecții uriașe pentru el. [Hashim] Amla și o vezi pe Amla mergând la treburile ei. A funcționat pentru el o perioadă decentă de timp. Chiar cred că, având în vedere timpul și oportunitatea de la numărul 3, își va găsi drumul până acolo. Nu o văd ca pe o dramă uriașă.

„Sunt de acord cu poziția mea conform căreia pentru mine – și evident că voi fi părtinitor în acest sens – el este cel mai bun tânăr batsman din țară. Acest lucru este susținut de performanțe interne și a arătat câteva străluciri minunate ale cricketului internațional fără a avea consistența. un rol diferit, dar până acum în carieră, orice provocare i s-a aruncat, a găsit o soluție și a trecut prin ea cu brio.”

Nu este prima dată când Pope ocupă roluri necunoscute pentru Anglia, după scurte perioade pe locul 4 în seria sa de debut în 2018 – înainte de a lupta acolo pentru Surrey – și pe locul 7 ca wicketkeeper în Noua Zeelandă. Key a minimizat semnificația trecerii sale pe locul 3, folosind exemplul lui Ian Bell și Jonathan Trott, care au învins numărul 3 și, respectiv, 4 pentru Warwickshire, dar au trecut la echipa Angliei. „Nu prea am o problemă cu asta”, a spus el.

„Cred că are tehnică și temperament, dar depinde de noi să obținem tot ce este mai bun din el. Aceasta este părerea mea despre toate: [let’s] oferiți-i sprijinul pentru a face acest lucru, astfel încât să putem vedea în sfârșit potențialul pe care credem cu toții că îl are.”

În liniște, decizia de a-l promova pe Pope – și apelurile lui Harry Brook și Matthew Potts după începuturile puternice ale verii – reprezintă o susținere a campionatului de către Key, chiar dacă păstrarea lui Crawley este mai greu de explicat în acest sens.

„Ollie Pope nu a fost în lateral și a reușit să revină pe partea din spate a formei sale de județ la fel de mult ca orice altceva”, a spus Key. „Cricketul județean din acest an a informat de fapt multe despre deciziile noastre, să fiu sincer. A fost atât de plăcut să văd ce se întâmplă.”

Deși calitatea mingii a fost slabă, cricketul din campionat seamănă mai mult cu crichetul de testare în acest an decât pentru o lungă perioadă de timp; Anglia speră că același lucru va fi valabil și pentru numărul lui Pope până la sfârșitul verii.

Matt Roller este editor asociat la ESPNcricinfo. @mroller98

.

Add Comment