Antonio Conte a avut ocazia perfectă de a inspira jucătorii și fanii lui Tottenham, dar a ales să nu o facă.

Antonio Conte a folosit vineri tactica veche de la Hotspur Way pentru a da lovitura la rapoartele franceze care îl leagă de PSG, fără a convinge pe nimeni că viitorul lui se află la Tottenham.

Managerilor le place să fie corteși. Ei vor să se simtă căutați și, dacă există lingușiri, nu o vor respinge. Conte petrece mult timp spunând tuturor cât de bun este și îi place să știe că este solicitat, mai ales după ce vara trecută, când rapoartele susțineau că Real Madrid, Manchester United și la începutul lui Spurs s-au dat înapoi de la cerințele sale.

Într-un fel, el a vrut să infirme informațiile de la PSG, care susțineau că s-a oferit clubului parizian, iar italianul i-a lovit într-un stil de „știri false” asemănătoare lui Donald Trump, lăsând în același timp clar celor interesați sărbătorile. ar putea fi disponibil vara. Pe jumătate te așteptai la refrenul hitului numărul unu al lui Carly Rae Jepsen, „Call Me Maybe”, în sala de conferințe de presă.

CITESTE MAI MULT:Antonio Conte explică exact ce trebuie să se întâmple când se întâlnește cu Daniel Levy pentru ca el să rămână la Spurs

Conte nu este singurul care joacă în The Tottenham Manager Linked Elsewhere Show. Harry Redknapp a mai jucat un rol principal, mai ales când vine vorba de slujba din Anglia, iar lui Mauricio Pochettino, în special, părea să-i facă plăcere să-și aibă numele acolo, mai ales când și-a întărit mâna cu președintele Daniel Levy.

Încercarea de a-l determina pe argentinian să-și închidă legăturile cu Real Madrid, Manchester United, Barcelona, ​​Labour argentinian și la un moment dat PSG a fost ca și cum ai cere unui câine să scuipe un răsfăț din gură.

În cadrul unei conferințe de presă, Pochettino a fost întrebat de nenumărate ori despre legăturile cu United pentru că nu le închidea, că șeful de comunicații de atunci, Simon Felstein, a oprit procedura, a cerut ca camerele să fie oprite și l-a avertizat pe reporter că dacă va continuat în acea linie de interogare, conferința de presă s-ar fi încheiat.

Fanii sunt furioși când managerii lor nu își declară pur și simplu dragostea nemuritoare pentru clubul lor, așa cum o fac ei. Realitatea este că, într-o lume la fel de capricioasă precum fotbalul, nu are rost să trânti o uşă când ar putea fi nevoie să treci prin ea câteva luni mai târziu.

Managerii sunt unul dintre cele mai dispensabile personaje din serialul fotbalului. Conte și Pochettino știu amândoi destul de bine că cortina poate cădea rapid asupra performanței lor. Italianul a fost demis de Chelsea după ce a câștigat Premier League și FA Cup, argentinianul de către Spurs după patru clasamente în top-patru – trei în primele trei – și a ajuns în finala Ligii Campionilor – și la PSG pare să se întâmple și pentru el. după ce a câștigat titlul din Ligue 1.

Într-una dintre rarele ocazii în care Pochettino a pus capăt unei legături manageriale, a dat un real entuziasm pentru a arăta că nu poate lua în considerare Barcelona.

“[Facing Barca] mă motivează, fiind fan Espanyol și trăind atâția ani la Barcelona”, a spus el în 2018. „Este mai mult decât înțeles. [that I will never take over]. Background-ul meu și cel al Barcelonei sunt diferite, în direcții opuse. Antrenamentul acolo ar fi imposibil.”

Acest lucru a fost anulat doi ani mai târziu, după ce a devenit clar că Pochettino și-a irosit șansele de a fi numit efectiv de Barcelona, ​​după ce Spurs l-a eliberat de atribuții.

„Cred că declarațiile au făcut [Barca] fanii ezită să mă accepte, dar în niciun moment nu am primit o ofertă de a conduce Barca”, a spus el. “Am greșit în felul în care am spus că va fi imposibil în viitor să conducă Barcelona. Am exagerat puțin, fără să lăsăm nicio îndoială.”

Există o anumită ironie că persoana care se presupune că a încercat să o înlocuiască Conte a fost Pochettino la PSG.

Când Conte a fost întrebat dacă se așteaptă să fie la Tottenham sezonul viitor și ce părere are despre aceste reportaje franceze, el a răspuns: “Evident că cred că este bine că alte cluburi îmi apreciază munca. Este un lucru, dar adevărul este că nu Nu-mi place când oamenii încearcă să inventeze știri – doar pentru a vorbi, doar pentru a crea necazuri Nu este corect, nu este Nu este corect pentru mine, pentru cluburile implicate și pentru jucătorii mei.

„Tot pentru că suntem foarte concentrați pe aceste cinci jocuri pentru a obține un rezultat fantastic pentru noi. Repet, acest tip de situație mă face să zâmbesc, dar cred că oamenii care vor să spună ceva despre asta trebuie să dea dovadă de respect față de toți cei implicați. în această situație și să nu inventezi știri false și să spui multe minciuni.”

fotbal.londra l-a întrebat pe Conte dacă are un mesaj pentru fanii Spurs care au fost îngrijorați de rapoartele despre ieșirea sa iminentă. A fost echivalentul jurnalistic al aruncării în fața unei porți deschise, dar în schimb italianul a făcut să pară că era pe cale să tragă doar pentru a ridica mingea pe linie în ultimul moment.

„În acest moment, fanii noștri, eu, jucătorii, clubul, suporterii, trebuie să ne concentrăm, trebuie să ne concentrăm pe un obiectiv important pentru noi. Avem o mare oportunitate să încercăm să obținem un loc în Liga. campioni, ” el a spus.

“Este o mare oportunitate pentru noi, pentru că nimeni nu-și poate imagina să rămână și să lupte pentru acel obiectiv în această ligă acum chiar acum. În trecut era diferit, dar acum știi foarte bine ce am spus în trecut că ar fi un miracol să obține această realizare.

„Acum ar fi foarte important să fim concentrați și să nu ascultăm știri false și oameni care cu siguranță vor să creeze probleme mediului înconjurător. Trebuie să jucăm aceste cinci jocuri și apoi știi, pentru că eu răspund adesea, că la sfârșitul sezonul, în privat, voi vorbi cu clubul meu și voi vedea cea mai bună soluție.”

Cea mai bună soluție. Cu trei cuvinte simple, Conte a asigurat că fanii lui Tottenham și Daniel Levy nu vor putea sta confortabil odată ce sezonul se va termina.

Exista o modalitate mai bună de a face față. Bătrânul de 52 de ani ar fi putut spune pur și simplu ceva de genul: „Vreau să fiu antrenorul lui Tottenham în sezonul viitor, vreau să-i duc la cel mai înalt nivel în care se află și sunt încântat să văd cum vom fi noi, ca club. face ca asta sa se intample.”

Dintr-o lovitură, el și-ar fi liniștit fanii, și-ar fi inspirat jucătorii pentru spargere și, de asemenea, s-ar fi asigurat că întreaga bază de suporteri se uită doar la o singură persoană dacă italianul pleacă după întâlnirea sa de post-sezon – un anume președinte al lui Tottenham. Este ceva ce Conte a spus pe jumătate în trecut, dar chiar ar fi putut să ajungă acasă chiar acum.

Există, de asemenea, ceva care lasă un gust ușor urât în ​​gura unui manager, sugerând cu tărie că ar putea pleca în această vară cu un an rămas de la contract. Nu există nicio clauză oficială de întrerupere în contractul de 18 luni al lui Conte, deși știți că acele cuvinte infame „acordul unui gentleman” vor apărea la un moment dat.

Dacă Tottenham ar putea termina în primii patru și ar ajunge în Liga Campionilor, totul ar arăta mai bine și ar face puțin mai ușor să construiești o echipă Conte Spurs.

Ar putea fi și lipsă de pretendenți pentru Conte în această vară. Aceleași rapoarte din Franța susțin, de asemenea, că el nu este principala alegere a lui PSG și că posturile Manchester United și Real Madrid sunt în prezent ocupate. S-a zvonit că Conte ar dori să accepte provocarea romilor – dacă da, este clar dornic să-l urmărească pe Jose Mourinho la cluburi – dar nu există nicio garanție că portughezii și romii se vor despărți.

Conte de multe ori spune clar că crede că este mai bun decât Spurs și CV-ul său este cu siguranță acolo pentru toți să-l vadă, dar acesta este un club cu o istorie bogată, clubul lui Bill Nicholson și ei obișnuiau să ridice trofee și au condus drumul în lumea fotbal cu titlurile pe care le-au câștigat atunci.

Conte își dorește o cale mai ușoară către succes, dar poate cea mai mare realizare a lui ar fi să-i readucă pe Tottenham Hotspur acolo unde au fost cândva. Acum, asta i-ar face pe toți să privească în direcția lui.

.

Add Comment