Copiii riscă să contracteze mai mulți viruși, deoarece blocarea le-a epuizat sistemul imunitar, avertizează experții

Mai mulți britanici ca niciodată riscă să contracteze o triplă infecție în acest an, deoarece blocajele ne-au suprimat sistemul imunitar, avertizează oamenii de știință.

Virologii de frunte se tem că va veni o epidemie de gripă gravă, deoarece virusul a fost efectiv înecat de restricțiile introduse pentru a lupta împotriva Covid, ceea ce înseamnă că națiunea are puțină imunitate la acesta.

Dar ciclul nesfârșit de frâne de verificare a virușilor a lăsat societatea vulnerabilă la alte boli sezoniere, cum ar fi RSV și adenovirusul.

Și Covid ar trebui să continue să circule.

Profesorul Paul Hunter, expert în boli infecțioase la Universitatea din East Anglia, a spus că un an de gripă rea „ar crește inevitabil riscul de triple infecții”.

Vine după ce medicii americani au susținut că copiii se prezentau la clinici infectate cu trei viruși în același timp, despre care se crede că este rezultatul politicilor Covid care le slăbesc sistemul imunitar.

Un expert a spus că „nu era obișnuit în niciun moment al anului”.

O creștere a triplelor infecții la copiii din SUA a căror imunitate a scăzut din cauza blocajelor a declanșat avertismente că Regatul Unit s-ar putea confrunta cu o creștere similară a insectelor comune de iarnă (imagine de stoc)

Copiii sunt infectați cu până la TREI viruși deodată, deoarece măsurile COVID le-au uzat sistemul imunitar, avertizează experții

Copiii se prezintă la clinicile medicilor infectați cu până la trei tipuri diferite de virus, despre care experții cred că este rezultatul slăbirii sistemului imunitar după doi ani de izolare Covid și purtarea măștilor.

Personalul medical se așteaptă la o creștere a cazurilor de gripă și a răcelilor severe în timpul iernii.

Dar ei raportează că nu există încetinirea obișnuită pe măsură ce vara se apropie – și bănuiesc că acest lucru s-ar putea datora unor practici stricte de pandemie.

În plus, unele dintre tulpinile comune de gripă par să fi dispărut, derutantând oamenii de știință.

Profesorul Thomas Murray, expert în controlul infecțiilor pediatrice la Yale, a declarat luni pentru Washington Post că echipa sa vede copii cu combinații de șapte viruși comune – adenovirus, rinovirus, virus respirator sincițial (RSV), metapneumovirus uman, gripă și paragripa, de asemenea ca coronavirus.

Unii copii au fost internați cu doi viruși și câțiva cu trei, a spus el.

„Nu este tipic în niciun moment al anului și cu siguranță nu este tipic în mai și iunie”, a spus el.

Datele de la Centers for Disease Control and Prevention obtinute de MailOnline au aratat niveluri generale mai scazute ale infectiilor gripale la copiii mici – dar o crestere anormala a inceput cu cateva saptamani in urma in primele luni de vara, in mod normal o perioada moarta pentru infectiile respiratorii.

Profesorul Thomas Murray, expert în controlul infecțiilor și pediatrie la Yale, a declarat pentru Washington Post că văd copii cu combinații de adenovirus, rinovirus, RSV, metapneumovirus uman, gripă, paragripa și Covid în sine.

El a adăugat: „Nu este tipic în niciun moment al anului și cu siguranță nu este tipic în mai și iunie”.

Statisticile CDC arată că a existat o creștere anormală a gripei de câteva săptămâni.

S-a întâmplat la începutul lunilor de vară, în mod normal un moment mort pentru infecțiile respiratorii.

Dar Statele Unite au acceptat mai încet epoca post-pandemie, eliminând cerința ca toți călătorii să testeze negativ în weekend.

Ratele gripei nu au crescut încă în Marea Britanie și abia au crescut după ce majoritatea restricțiilor au fost ridicate anul trecut.

Dar sezonul gripei tinde să reflecte ceea ce s-a întâmplat în Australia și în restul emisferei sudice.

Profesorul Hunter a spus că, având în vedere ceea ce se întâmplă în străinătate, o creștere a triplelor infecții ar putea avea loc la sfârșitul acestui an.

„Cred că Australia suferă în prezent de o creștere a gripei. Și știm că dacă Australia se descurcă prost în vara noastră, ne merge prost iarna următoare.

„Nu este nerezonabil să ne așteptăm că anul acesta vom avea o gripă rea și vom crește riscul de triple sau co-infectii.”

El a explicat că, cu insectele sezoniere obișnuite, cum ar fi răceala și gripa, oamenii se infectează și apoi au o perioadă de protecție sporită, cu sistemul imunitar în pază împotriva virușilor.

„Ar putea fi doar câțiva ani, dar ar putea fi puțin mai lung”, a spus el.

„Acesta este cazul altor coronavirusuri, gripa, norovirusul și adenovirusul, de exemplu”.

Dar profesorul Hunter a adăugat că dacă oamenii sunt izolați de acești viruși pentru o lungă perioadă de timp, așa cum sa întâmplat în timpul a doi ani de blocare și deblocare, acea protecție a fost redusă semnificativ.

„Dacă nu ești expus la viruși pentru o perioadă lungă de timp, îți pierzi imunitatea la infecții și ești mai susceptibil atunci când societatea se redeschide și s-ar putea să fii expus la mai multe infecții virale în același timp”, a spus el.

„Înseamnă, de asemenea, că atunci când ești expus, dacă decalajul a fost suficient de lung, s-ar putea să te îmbolnăvești și mai mult decât ai face altfel”.

El a adăugat că nu este clar dacă astfel de infecții au loc în prezent în Marea Britanie, dar a spus că este probabil „inevitabil”.

Dr. Simon Clarke, un microbiolog celular la Universitatea din Reading, a spus că infecțiile triple sunt „neobișnuite, dar nu nemaiauzite”.

El a mai spus că Regatul Unit are mai multe șanse de a experimenta aceste infecții în timpul iernii, dar a adăugat că am putea observa și un nivel scăzut de cazuri acum.

„Te aștepți ca gripa și răceala să crească în timpul iernii, așa că există șanse mai mari ca asta să se întâmple în timpul iernii, dar nu este imposibil să vezi niveluri relativ scăzute în timpul verii”, a declarat el.

Dr Clarke a spus, de asemenea, că blocarea și alte restricții pandemice ne-ar fi redus imunitatea la acești viruși – dar a adăugat că acesta a fost încă cel mai bun rezultat în comparație cu a lăsa Covid să distrugă populația.

„Este o consecință neintenționată… dar costul de a face acest lucru este mai mic decât de a nu o face”, a spus el.

Deși pot apărea infecții triple, oamenii de știință insistă că este puțin probabil să conducă la boli grave la cei vaccinați.

Gripa era de așteptat ca anul trecut să îngenuncheze NHS din cauza îngrijorărilor legate de aceasta și de circulația Covid în același timp.

Cu toate acestea, acest lucru nu s-a întâmplat.

Dar mai multe erori comune eliminate în timpul primei faze a pandemiei de Covid au reapărut de la sfârșitul regulilor de blocare, sugerează statisticile oficiale.

Oamenii de știință au avertizat că virușii trebuie să revină după abandonarea măștilor de față, distanțarea socială și alte frâne pandemice.

.

Add Comment