Determinați vârsta inimii și preveniți atacurile de cord cu o nouă aplicație – practica de vindecare

Aplicația HerzFit: nou ajutor digital pentru sănătatea inimii

Vârsta biologică a organelor individuale și vârsta reală a unei persoane pot diferi uneori foarte mult. Acest lucru este valabil și pentru inimă. Acum a devenit unul noua aplicatie dezvoltat cu vârsta inimii poate fi determinat. Ajutorul digital pentru sănătatea inimii poate ajuta prevenirea atacului de cord.

Potrivit German Heart Foundation, peste 300.000 de oameni din Germania suferă un atac de cord în fiecare an. O nouă aplicație vă ajută să evaluați cât de mare este riscul dvs. pentru acest eveniment majoritar dramatic.

prevenirea bolilor cardiovasculare

Tensiunea arterială, frecvența cardiacă, colesterolul LDL, zahărul din sânge pe termen lung și greutatea sunt parametri importanți de sănătate care pot furniza indicii precoce ale bolilor cardiovasculare și un risc crescut de infarct și accident vascular cerebral.

„Este deci cu atât mai important să cunoaștem aceste valori, să le documentăm și să le controlăm cursul”explică cardiologul Prof. Dr. medical Heribert Schunkert, Vicepreședinte al Consiliului de Administrație al Fundației Germane pentru Inimă, într-o declarație recentă.

În noua aplicație HerzFit, care a fost dezvoltată de Fundația Inimii împreună cu proiectul DigiMed Bayern de la Centrul German de Inimă München, Techniker Krankenkasse, Liga Germană de Hipertensiune și Universitatea Tehnică din München, aceste valori de sănătate pot fi introduse cu ușurință și unele sincronizate din alte aplicații vor.

Clasificarea corectă a valorilor este, de asemenea, importantă. Experții independenți de la Fundația Heart oferă sfaturi în acest sens. Astfel, un risc crescut poate fi identificat într-un stadiu incipient și sunt posibile contramăsuri rapide.

„Scopul aplicației HerzFit este de a sprijini utilizatorii în prevenirea bolilor cardiovasculare și de a-i motiva să rămână sănătoși, activi și informați”explică Schunkert, director medical al German Heart Center München și implicat semnificativ în dezvoltarea aplicației.

Accentul se pune pe sfaturi pentru un stil de viață sănătos, o dietă sănătoasă și informații despre medicina modernă a inimii.

Calculator de risc integrat

În noua aplicație este integrat un calculator de risc, cu ajutorul căruia se poate determina vârsta inimii. Vârsta inimii și profilul de risc personal asociat pentru bolile cardiovasculare sunt calculate folosind câteva întrebări la care trebuie să se răspundă.

„Un rezultat prost nu înseamnă că ești neputincios la cheremul unui atac de cord sau un accident vascular cerebral, dar ar trebui privit ca o invitație de a face ceva pentru sănătatea ta”spune Schunkert.

„Aplicația HerzFit oferă instrucțiuni specifice despre cum să reduceți riscul și să contracarați bolile de inimă cât mai devreme posibil.”

Sfaturi pentru un stil de viață mai sănătos

Potrivit informațiilor, aplicația este împărțită în domenii de „măsurare”, „îmbunătățire” și „învățare”. Sunt înregistrate valorile tensiunii arteriale, ritmul cardiac și activitatea fizică. Există, de asemenea, informații, sugestii și sarcini specifice despre cum să integrați mai mult exercițiu și o alimentație sănătoasă pentru inima în viața de zi cu zi.

De asemenea, sunt enumerate strategii pentru a face față stresului și a renunța la fumat. Pentru a crește motivația pentru un stil de viață sănătos, obiectivele pot fi definite în aplicație și implementate cu ușurință cu ajutorul câtorva sfaturi practice.

„Aplicația motivează astfel oamenii să ducă un stil de viață sănătos prin exerciții fizice regulate, o dietă sănătoasă pentru inimă și evitarea stresului psihosocial.”a spus Schunkert, vicepreședintele Fundației Inimii.

Fundația Heart subliniază că problema importantă a protecției datelor este luată în considerare și în aplicația HerzFit. Utilizatorii trebuie să se înregistreze pentru a putea crea un profil personal în aplicație.

Aceste date sunt, de asemenea, punctul de plecare pentru alte funcții, cum ar fi determinarea vârstei inimii. Dar toate datele rămân pe telefonul mobil al utilizatorului și pot fi șterse și modificate în orice moment fără informații terțe. (anunț)

Informații despre autor și sursă

Acest text corespunde cerințelor literaturii de specialitate medicală, ghidurilor medicale și studiilor curente și a fost verificat de profesioniștii medicali.

Surse:

  • German Heart Foundation: aplicația HerzFit determină vârsta inimii și ajută la prevenirea atacurilor de cord, (accesat: 30 aprilie 2022), German Heart Foundation
  • German Heart Foundation: Digital helpers for your heart health, (accesat: 30 aprilie 2022), German Heart Foundation
  • German Heart Foundation: test de risc de atac de cord, (accesat: 30 aprilie 2022), German Heart Foundation

Notă importantă:
Acest articol conține doar sfaturi generale și nu trebuie folosit pentru autodiagnosticare sau tratament. El nu poate înlocui o vizită la medic.

.

Add Comment