Downton merge la Hollywood… și pe Riviera Franceză! Soții Carson au un gust de farmec într-un nou film

După șase serii și un film spin-off de mare succes, personalul de la parter al lui Downton Abbey se uită în sfârșit asupra glamour-ului de care se bucură personajele de la etaj în cel de-al doilea foarte așteptat film Downton Abbey: A New Era.

Și nimeni nu o merită mai mult decât servitorii căsătoriți preferați ai Marii Britanii, domnul și doamna Carson (născută Hughes), majordomul loial și menajera șefă a familiei Crawley – deși o primesc în moduri foarte diferite.

Primul film, lansat în 2019, la patru ani după încheierea seriei TV, a fost un succes de box office, încasând peste 150 de milioane de lire sterline. Însă ne-a lăsat cu un sfârșit de tip cliffhanger – Contesei văduve, interpretată de Dame Maggie Smith, i s-a spus că ar putea să nu mai aibă mult de trăit, stârnind temeri că s-ar putea să nu fie de ajuns să nu onoreze această suită.

Însă fanii vor fi încântați să afle că s-a întors alături de alți credincioși din Downton, inclusiv Hugh Bonneville în rolul lord Grantham, Elizabeth McGovern în rolul soției sale Cora, Michelle Dockery în rolul fiicei lor Lady Mary, Sophie McShera în rolul asistentului de bucătărie Daisy și Lesley Nicol în rolul bucătarului șef doamna Patmore .

Al doilea film al lui Downton Abbey, A New Era, are un gust de farmec. Situat în 1928, noul film implică o călătorie în sudul Franței și o nuntă

Filmul, plasat în 1928, la nouă luni după primul film, implică o călătorie în sudul Franței și o nuntă surpriză și vede o echipă de filmare de la Hollywood preia mănăstirea. Într-adevăr, contesa văduvă este cea care se află în spatele evadării în Marea Mediterană, când dezvăluie în mod întâmplător că a moștenit o vilă de la un fost pretendent.

„Ar fi bine să fie avertizați, vin britanicii”, tachinează Carson, unul dintre cei trei membri ai personalului cărora li s-a permis să-și facă bagajele pentru un sejur la Villa des Colombes, pe Riviera Franceză, pentru „cea mai mare evadare a anului”.

Vila este suficient de luxoasă încât să-i ofere Abbey-ului o goană pentru banii săi, iar familia Crawley își petrece călătoria făcând zoom de-a lungul coastei cu bărci cu motor, discutând cu noii iubiți pe nisip și participând la petreceri extravagante. Dar cum se descurcă stickler Carson cu răsturnarea?

„Carson nu se poate descurca cu electricitatea sau cu frigiderul, darămite cu francezii”, spune Jim Carter, care a jucat rolul majordomului morocănos de când serialul a debutat în 2010.

Noul film prezintă Lady Mary, Lady Violet și Lord and Lady Grantham (ambele în imagine)

Noul film prezintă Lady Mary, Lady Violet și Lord and Lady Grantham (ambele în imagine)

„Așa că a merge în Franța, care este plină de francezi cu obiceiuri alimentare îndoielnice, este dificil pentru el. El este îngrozit de ceea ce mănâncă ei pentru că așa este de modă veche.

— Există o scenă în dormitor cu doamna Hughes [the character decided to retain her original surname while still working] înainte să plece, unde ea începe să adoarmă și citesc – cu groază – un ghid de călătorie în Franța. Este cât se poate de sexy.

— Îl auzi pe Carson vorbind despre faptul că nu-i vine să creadă prin ce trebuie să treacă, că trebuie să-i învețe pe acești servitori francezi cum să se comporte. Cât timp este acolo, el insistă că lucrurile vor fi făcute în mod englezesc, așa că refuză să recunoască căldura și ajunge să transpire abundent în hainele lui amidonate.

S-ar putea să vă întrebați de ce Carson a fost trimis în Franța, având în vedere că, de obicei, sunt doar servitoarele și valeții care călătoresc cu familia Crawley atunci când fac vacanță în Scoția.

UN MOMENT PREȚUIT CU LADY MARY

Butler Carson a fost descris de Julian Fellowes drept „tatăl lui Downton” și este adevărat că o iubește pe Lady Mary ca pe o fiică, în ciuda faptului că s-a confruntat cu ea în numeroase ocazii.

Iar fanii vor fi încântați să afle că această relație specială continuă în A New Era.

„Carson este tatăl de la parter al lui Lady Mary – ea îi poate spune lucruri pe care nu le poate spune tatălui ei adevărat”, spune Jim Carter.

„În noul film, există un moment tipic de tandrețe pentru Carson și Lady Mary.

„Este scena mea preferată din film și cea pe care o prețuiesc”.

Butler Carson a fost descris de Julian Fellowes drept

Butler Carson a fost descris de Julian Fellowes drept „tatăl lui Downton” și este adevărat că o iubește pe Lady Mary (foto)

„Planul de a-l aduce pe Carson în Franța este destul de greșit”, spune Jim, 73 de ani. „Ei îl vor departe de casă, unde există tulburări cărora știu că nu va putea face față”.

„A fost o experiență ciudată pentru că am filmat doar câteva zile în Anglia cu Phyllis [Logan, who plays Mrs Hughes] și abia am văzut un membru al bandei noastre de la parter în timp ce eram în Franța transpirand.

Înapoi acasă, doamna Hughes își experimentează propriul gust al vieții înalte când ține fortul în timp ce o echipă de filmare de la Hollywood coboară pe Abbey. „Trebuie să-i convingem pe slujitori să-l ia pe Carson cu ei, ca să fie în afara drumului”, râde Phyllis.

„Dar doamna Hughes trebuie să fie acolo – ultimul lucru pe care și-ar dori din lume este să părăsească casa nesupravegheată.

„Nu arată ca o femeie a lumii, dar pentru această epocă este un pic mai gânditoare decât alții de vârsta ei. Așa că este distrată în liniște de toată spectacolul oferit de echipa de filmare și distribuție și, cu siguranță, este mai tolerantă decât ar fi fost Carson cu invazia.

Conducând această invazie se află Dominic West în rolul lui Guy Dexter, vedeta atrăgătoare a filmului – unul dintre primele „talkie” după era filmului mut – și Hugh Dancy în rolul regizorului Jack Barber.

Chiar dacă Lady Violet refuză să se lase purtată de glamourul platoului de filmare („Ar fi trebuit să mă gândesc că cel mai bun lucru la filme este că nu le poți auzi; cu atât mai bine dacă nu le mai vezi”, ea). spune la un moment dat), celelalte personaje se simt diferit.

„Daisy este încântată să aibă acei oameni celebri pe care îi vede în reviste în casa noastră și este plăcut pentru doamna Hughes să vadă încântarea personalului de la parter”, spune Phyllis, 66 de ani.

„Este puțin în afara zonei lor de confort, dar sunt atât de dedicați”. Jack Barber își face treaba pentru a-și ține în frâu actorii – în special Myrna Dalgleish (Laura Haddock), care are tendința de a face crize de furie. „Dar Daisy ajunge să aibă o relație destul de drăguță cu ea”, a spus Phyllis.

„Se înțeleg pentru că Myrna începe să fie puțin prea trufașă și disprețuitoare față de personal, deși este o ticălosă ca noi ceilalți”.

Dar cum rămâne cu familia Carson, care poate să fi avut cea mai lentă poveste de dragoste văzută vreodată pe ecran?

Sentimentele lor unul pentru celălalt au apărut pentru prima dată în seria a treia în 2012, după ce doamna Hughes a speriat cancerul – după ce i s-a spus că nodul pe care l-a găsit este benign, l-a auzit pe Carson cântând fericit pentru sănătatea lui bună. Carson i-a cerut în cele din urmă în căsătorie doamnei Hughes în specialul de Crăciun din 2014.

Phyllis și Jim ca soții Carson la nunta lor.  Sentimentele lor unul pentru celălalt au apărut pentru prima dată în seria a treia în 2012, după sperietura de cancer a doamnei Hughes

Phyllis și Jim ca soții Carson la nunta lor. Sentimentele lor unul pentru celălalt au apărut pentru prima dată în seria a treia în 2012, după sperietura de cancer a doamnei Hughes

Scriitorul și creatorul Julian Fellowes nu a plănuit inițial ca cuplul să se căsătorească, dar Phyllis, care este căsătorită cu actorul Kevin McNally, spune că fanii știau despre dragostea ei cu Carson înainte ca ea.

„Jim îmi tot spunea că oamenii de pe stradă îi spuneau: „Când veți fi împreună cu doamna Hughes? Nu credeam că va funcționa, dar când am citit scenariile lui Julian despre pregătire, m-am gândit: „Este frumos, așa că da, trebuie să se întâmple”.

Jim, care lucrează în prezent la un nou film despre tânărul Willy Wonka, este de acord. „Carson și doamna Hughes savurau împreună sherry la sfârșitul zilei și am savurat amândoi acele momente.

Carson nu poate face față electricității sau frigiderului, darămite francezilor, așa că ajunge acolo este dificil pentru el.- Jim Carter

„Phyllis și cu mine lucrăm bine împreună și ne iubim foarte mult, așa că a ajutat să arunce puțină lumină asupra chimiei celei mai longevive romanțe din istoria televiziunii.

Adevărata lui soție, Imelda Staunton, a apărut în primul film din Downton Abbey, în rolul Lady Maud Bagshaw. „Imelda mă auzise vorbind despre Downton de ani de zile, așa că pentru ea a fost bine.

„Ea mi-a spus într-o zi: „Am scenariul ăsta și joc un aristocrat.” Și am spus: „Oh, da, drăguț”.

„Apoi ea a spus: „La Downton Abbey! De când era la etaj, știam că relația noastră va fi limitată în film, dar a fost plăcut să lucrăm împreună, chiar dacă Carson a refuzat să umple paharul de vin al lui Maud.

Deci, domnul și doamna Carson încă mai trăiesc fericiți până la urmă în O nouă eră? „Suntem foarte fericiți că ne-am reunit, dar acum există un pic mai multă tachinare și lunetă între personaje, care este o căsnicie clasică”, râde Phyllis.

„Doamna Hughes îl iubește pe Carson pentru că are atribute grozave, dar trebuie să accepte și că el este un bătrân cam morocănos”.

Ambii actori spun că sunt la o lume departe de personajele lor. „Carson este un sclav al rutinei și își trăiește viața îmbrăcându-se pentru cină, dar asta m-ar înnebuni.

„Urăsc rutina”, spune Jim, în timp ce Phyllis spune că „se disociază mult” de doamna Hughes.

„Nu sunt adesea recunoscut ca Jim pentru că este înalt, cu sprâncene mari, dar sunt recunoscut după vocea mea scoțiană – chiar și atunci când comand o cafea cu mască”, râde Phyllis, care acum lucrează la un accident de avion. . thriller intitulat No Way Up, cu Kelsey Grammer în rol principal.

„Dar îmi place să fiu doamna Hughes – personajul a fost un asemenea dar, așa că nu mă deranjează dacă acesta ajunge să fie rolul meu definitoriu.”

  • Downton Abbey: A New Era este acum în cinematografe.

.

Add Comment