F1 LIVE: Lewis Hamilton și-a „înclinat” la Mercedes, în timp ce Red Bull se confruntă cu reacțiile lui Max Verstappen

Vettel subliniază schimbările climatice la Miami GP

Pe măsură ce praful se așează pe Marele Premiu de la Monaco, Formula 1 se îndreaptă spre Marele Premiu al Azerbaidjanului cu mai multă intrigă ca niciodată în jurul sezonului 2022. Sergio Perez este unul dintre cele mai fascinante personaje ale sportului, triumfând într-o cursă haotică și palpitantă de la Monte Carlo pe Duminică, înainte de a-și prelungi imediat contractul cu Red Bull până în 2024 luni. Veștile bune au continuat să sosească pentru Red Bull, deoarece FIA ​​a respins plângerile împotriva celor doi piloți ai Ferrari, Perez și Max Verstappen. Dar există un potențial conflict în aer dacă Perez își poate continua renașterea pentru a contesta superioritatea campionului mondial.

Ferrari se află într-o oarecum tulburare, Charles Leclerc pierzând nu doar pole position, ci chiar și un podium în cursa sa de acasă și mai mult teren în urmărirea titlului. A existat o discuție publică între șofer și echipă, după ce apelurile echipei în timpul cursei întârziate din cauza ploaiei s-au dovedit excepțional de costisitoare pentru a-i lăsa pe monegasci furioși.

Din fericire, Mick Schumacher a ieșit nevătămat dintr-un accident în care mașina lui Haas a fost împărțită senzațional în două, în timp ce Lewis Hamilton a fost din nou frustrat când a rămas blocat în spatele unui Fernando Alonso incomozit. Urmărește în direct știrile și reacțiile Grand Prix-ului de la Monaco, precum și pregătirea lui Marele Premiu al Azerbaidjanului:

1654176029

Timpul lui Daniel Ricciardo la McLaren s-a „terminat”, susține Jacques Villeneuve

Timpul lui Daniel Ricciardo la McLaren F1 s-a „terminat”, potrivit campionului mondial din 1997 Jacques Villeneuve, care crede că echipa se pregătește să-l predea pe australian.

Ricciardo a îndurat un început dur și necompetitiv al campaniei 2022, situându-se în afara primilor zece din clasamentul Campionatului piloților.

Tânărul de 32 de ani a marcat doar unsprezece puncte, la 37 în spatele coechipierului Lando Norris, și a terminat din nou în afara punctelor la Marele Premiu de la Monaco pentru a patra cursă la rând.

Cu contractul lui Ricciardo până la sfârșitul sezonului 2023, Zak Brown, director de echipă la McLaren, a sugerat săptămâna trecută că ar putea conține o clauză de ieșire care să permită echipei să treacă mai departe de pilot.

Michael Jones2 iunie 2022 14:20

1654175429

Lewis Hamilton și Fernando Alonso au încă un „ac” între ei, spune Martin Brundle

Hamilton arăta un ritm mult mai bun decât Alonso pe circuitul de la Monte Carlo, dar nu a reușit să găsească o cale de a trece de spaniol, fiind nevoit să se mulțumească cu locul opt.

Iar Brundle crede că cursa de la Monaco a arătat că există încă tensiuni între cei doi foști campioni mondiali care au fost coechipieri la McLaren în urmă cu 15 ani.

Michael Jones2 iunie 2022 14:10

1654174829

Accidentul lui Sergio Perez l-a costat pe Max Verstappen slujba, susține tatăl său

Max Verstappen i s-a refuzat un loc din cauza accidentului lui Sergio Perez în calificările la Marele Premiu de la Monaco, potrivit tatălui campionului mondial.

Jos Verstappen a criticat Red Bull pentru tacticile sale în cursa de duminică, spunând că „a aruncat puncte” fiului său.

Deși mai susține că fiul său ar fi terminat mai sus de al patrulea pe grilă dacă calificarea nu ar fi fost întreruptă prematur.

„Perez a câștigat cursa din cauza opririi anterioare”, a spus Verstappen Sr. în rubrica sa.

„Echipa poate explica asta ca un pariu, dar deja văzuseră, de exemplu Gasly, că intermediarii erau cea mai bună opțiune la acel moment.

„Mi-ar fi plăcut să meargă pe Max, dar bineînțeles că nu sunt în totalitate obiectivă. Cred că aici au fost aruncate 10 puncte de la Max.

„Mai ales cu cele două pensionări pe care le-am avut, avem nevoie de fiecare punct. Nu uitați că Ferrari are în prezent o mașină mai bună, mai ales în calificări.

„Max a avut și ceva ghinion în calificări, pentru că la ultima lui rundă a fost semnificativ mai rapid și în drum spre locul doi, până când Perez s-a prăbușit. Atunci totul ar fi fost diferit.

Michael Jones2 iunie 2022 14:00

1654174229

Red Bull se confruntă cu Max Verstappen pentru că i-a acordat prioritate lui Sergio Perez

Red Bull se confruntă cu o potențială reacție a lui Max Verstappen pentru că i-a acordat prioritate lui Sergio Perez la Marele Premiu de la Monaco, potrivit tatălui campionului mondial.

Jos Verstappen l-a lovit pe Red Bull și a susținut că „a aruncat puncte” pentru fiul său.

„Red Bull a obținut un rezultat bun, dar, în același timp, a exercitat o influență mică pentru a-l ajuta pe Max să treacă înainte”, a spus Verstappen în rubrica sa de pe site-ul oficial Verstappen.

„Că a terminat pe locul al treilea sa datorat greșelii lui Ferrari în timpul celei de-a doua opriri a lui Charles Leclerc.

„Liderul campionatului, Max, nu a fost ajutat în acest sens de strategia aleasă. S-a întors complet în favoarea lui Checo.

„M-a dezamăgit și mi-aș fi dorit să fi fost diferit pentru liderul campionatului”.

Michael Jones2 iunie 2022 13:50

1654173629

Lupta lui Lewis Hamilton îl determină pe Toto Wolff să ceară schimbări la Marele Premiu al Monaco

Hamilton a mers mult mai repede decât Alonso, pe locul șapte, pentru o lungă perioadă spre sfârșitul cursei, în timp ce spaniolul a încercat să-și păstreze anvelopele.

Iar Wolff crede că situația care îi implică pe cei doi foști campioni mondiali este o demonstrație că cursele din Monaco trebuie să se reinventeze.

Michael Jones2 iunie 2022 13:40

1654173029

Ochii lui Tsunoda Red Bull se mișcă

Yuki Tsunoda speră să conducă într-o zi alături de Max Verstappen pentru Red Bull și să provoace pentru Campionatul Mondial după ce și-a părăsit actualul rol la AlphaTauri.

„Ar fi frumos să conduci cu [Verstappen]„, a declarat Tsunoda pentru Racing News 365 într-un interviu.

“Cred [he is] în prezent, cel mai bun șofer de pe grilă – lângă mine! [I have been able to] invata o multime de lucruri [from] el când am ajuns la Red Bull. Dacă ar fi să călăresc cu el, ar fi grozav.

„Desigur, pentru a fi campion mondial, trebuie să-l înving. Dacă îl înving, te poți simți unul dintre cei mai buni piloți din Formula 1.

„Max este un fel de țintă a ceea ce trebuie să ținesc, sau șoferul de referință pe care trebuie să-l vizez. [for]. Sper să pot merge cu el în viitor pentru aceeași echipă.

Michael Jones2 iunie 2022 13:30

1654172429

George Russell „l-a dat jos pe Lewis Hamilton”, susține Eddie Jordan

În timpul sezonului său de începător cu Silver Arrows, Russell a condus constant W13 către finisaje respectabile, terminând fiecare cursă de până acum în primii cinci – singurul pilot din sport care a făcut acest lucru.

În schimb, de șapte ori campion mondial Hamilton s-a luptat să facă față unei mașini subperformanțe, iar clasamentul pe locul al treilea în Marele Premiu al Bahrainului de deschidere a sezonului este singura cursă în care a terminat deasupra coechipierului său.

Michael Jones2 iunie 2022 13:20

1654171829

Fernando Alonso explică cum Lewis Hamilton l-a costat pe Esteban Ocon puncte la Marele Premiu de la Monaco

Fernando Alonso spune că Lewis Hamilton l-a costat pe Esteban Ocon puncte la Marele Premiu de la Monaco, după ce perechea s-a ciocnit.

Întâlnirea dintre Hamilton și Ocon i-a oferit șoferului alpin o penalizare de cinci secunde și, când Alonso a auzit-o, a luat ritmul pentru a încerca să-și ajute coechipierul. Dar Hamilton, care era în spatele lui Alonso, dar înaintea lui Ocon, nu a împins la fel, ceea ce l-a împiedicat pe Ocon să meargă mai repede pentru a recupera penalty-ul.

„A trebuit să facem mult managementul anvelopelor”, a spus Alonso. „Ne-am făcut griji că cauciucurile galbene (medii) s-ar strânge foarte mult pe mașina noastră, iar în primele 10 sau 15 ture am avut mare grijă de cauciucuri.

„După aceea, l-am împins din nou când mi-au spus că Esteban trebuie să facă un interval de cinci secunde, dar în acel moment Hamilton nu a vrut să împingă, l-a ținut pe Esteban în spate – da, dezamăgitor”.

Michael Jones2 iunie 2022 13:10

1654171229

Mercedes, Red Bull și Ferrari s-au unit împotriva plafonului bugetar actual al F1

Primele trei echipe din Formula 1 au dat dovadă de un front unit atunci când vorbesc împotriva plafonului bugetar actual al sportului, șefii Mercedes, Red Bull și Ferrari subliniind cu toții dificultatea de a rămâne în limita impusă.

Fiecare echipă de F1 lucrează cu un plafon de cost de 119 milioane de lire sterline în acest sezon, o mișcare care urmărește să asigure un nivel mai egal al concurenței, dar inflația drastică și o creștere abruptă a costurilor de transport au făcut echipele riscul de a depăși această sumă în cheltuieli. . .

„În momentul în care am acceptat cu toții aceste reduceri, nimeni nu ar fi putut prezice ce se întâmplă în lume și cum alimentează inflația în fiecare casă din lume”, a declarat Christian Horner, directorul echipei Red Bull la Sky Sports.

Michael Jones2 iunie 2022 13:00

1654170629

Directorul echipei Guenther Steiner nemulțumit de accidentul lui Mick Schumacher din Monaco

Directorul echipei Haas, Guenther Steiner, este nemulțumit de accidentul lui Mick Schumacher de la Monaco, insistând că echipa trebuie să „merce mai departe”.

„Mă simt bine”, a spus Schumacher. „Evident că este foarte plictisitor. Cred că din punct de vedere al ritmului am fost cu siguranță acolo, este doar o chestiune de a menține cursul și, din păcate, nu am putut face asta.

„Ritmul a fost puternic și am simțit că suntem capabili să atacăm și să împingem. Pur și simplu am ajuns să fim puțin prea lați, ceea ce este poate o chestiune de 10 cm la sfârșit, și asta a fost suficient pentru a pierde orice aderență pe care credeai că o ai. Și, din păcate, rezultatul este așa cum s-a întâmplat.

(Getty Images)

Michael Jones2 iunie 2022 12:50 p.m.

Add Comment