Fanii de la Southampton îi tachinează pe suporterii lui Liverpool cântând imnul național

Fanii de la Southampton îi tachinează pe suporterii care vizitează Liverpool cântând pe Dumnezeu salvează regina… la doar câteva zile după ce fanii roșiilor au huiduit imnul național înainte de finala Cupei FA de la Wembley

  • O secțiune de susținători ai Sfinților au fost auziți cântând melodia împotriva lui Liverpool
  • Fanii lui Liverpool au provocat controverse huiduind imnul în timpul finalei FA Cup
  • Acest lucru a dus la un dezacord public între guvern și Jurgen Klopp
  • Klopp, 54 de ani, a spus că fanii lui Reds „nu ar face-o dacă nu ar exista niciun motiv”

Fanii de la Southampton i-au batjocorit pe suporterii vizitatori de la Liverpool, cântând imnul național în timpul confruntării din Premier League de la St Mary’s – la doar 24 de ore după ce „God Save the Queen” a fost în centrul unei dispute între guvern și Jurgen Klopp.

O secțiune de fani ai echipei Southampton au fost auziți cântând imnul la jumătatea primei reprize, înainte ca finalul din deplasare al lui Liverpool să răspundă cu un scand de „F*** the Tories”.

Versiunea Sex Pistols a lui God Save the Queen a jucat pe sistemul de sonorizare la pauză, într-o mișcare jucăușă a DJ-ului Saints.

Vine după ce Downing Street a pălmuit apărarea antrenorului lui Liverpool, Klopp, împotriva fanilor care au batjocorit imnul național și prințul William în finala Cupei FA de sâmbătă.

Fanii Roșii au stârnit furie după ce huiduielile au răsunat în jurul stadionului Wembley, când Prințul William – președintele FA – a fost prezentat jucătorilor de la Chelsea și Liverpool înaintea confruntării finale de cupă de sâmbătă.

Fanii au înecat și interpretarea cântărețului și compozitorului RAYE a piesei „God Save The Queen”, precum și imnul „Abide With Me” – o tradiție foarte îndrăgită a finalei FA Cup.

Dar Klopp, vorbind luni la o conferință de presă înainte de meci, i-a susținut pe fanii care au batjocorit imnul.

„Nu ar face-o dacă nu ar exista niciun motiv”, a spus șeful lui Liverpool.

Fanii de la Southampton au fost într-o dispoziție obraznică în timp ce cântau imnul național în timpul meciului de la Liverpool

La câteva minute după comentariile sale, purtătorul de cuvânt oficial al premierului Boris Johnson a răspuns „nu” când a fost întrebat dacă Klopp a avut dreptate când a spus că Liverpool are motive să huiduie imnul național.

Tradiția de a huidui imnul național nu este nouă pentru fanii lui Liverpool și se crede că datează din anii 1980, când fanii au protestat împotriva guvernului conservator al lui Thatcher și a ceea ce ei au perceput ca un „declin gestionat” din oraș.

Disprețul fanilor Roșii față de organizație a fost și rezultatul mușamalizărilor care au avut loc în timpul dezastrului de la Hillsborough, unde 97 de persoane au murit tragic într-un accident pe stadionul Sheffield, în timpul unui meci de semifinale din Cupa FA din 1989.

Klopp i-a numit pe suporterii clubului „minunați” când a fost întrebat despre batjocura imnului.

Imnul a fost auzit în timpul meciului dintre Southampton și Liverpool de la St Mary's

Imnul a fost auzit în timpul meciului dintre Southampton și Liverpool de la St Mary’s

Antrenorul lui Liverpool, Jurgen Klopp, i-a apărat pe fanii Roșilor care au huiduit imnul național

Antrenorul lui Liverpool, Jurgen Klopp, i-a apărat pe fanii Roșilor care au huiduit imnul național

El a spus luni: „Desigur că am gânduri, dar cred că în aceste situații este mai bine să pun întrebarea: de ce se întâmplă asta?”

Nu ar face nimic dacă nu ar exista un motiv. Nu am fost aici suficient de mult ca să-mi dau seama de ce – asta e cu siguranță ceva istoric – și probabil că acestea sunt întrebări la care poți răspunde mult mai bine decât mine.

„Majoritatea susținătorilor noștri sunt oameni grozavi. Foarte inteligent, treci prin cote și cote. Nu ar face-o fără motiv.

Fanii au huiduit și imnul național la începutul acestui an, când Liverpool s-a confruntat cu Chelsea în finala Carabao Cup, desfășurată tot la Wembley.

Izbucnirea a mii de fani din weekend a fost denunțată pe tot spectrul politic.

Ce au spus oamenii despre huiduielile de la Wembley?

Președinte al Camerei Comunelor Sir Lindsay Hoyle a spus: „Condamn total toți fanii care l-au huiduit pe Prințul William astăzi la Wembley.

„Finala Cupei FA ar trebui să fie o ocazie în care să ne unim ca țară. Nu ar trebui să fie distrusă de comportamentul total rușinos al unei minorități de fani. În acest an al tuturor anilor – jubileul de platină al reginei – este îngrozitor .

Deputat conservator și fost secretar pentru Cultură Karen Bradley a spus: „Este total inacceptabil și rușinos ca fanii să-l huiduiască pe Prințul William. Îndemn FA să ia toate măsurile necesare și să îi pună în judecată pe cei responsabili.

Domnule Ed Davey, Liderul liberal-democraților a spus: „Avem cei mai minunați dintre monarhi și fanii care au huiduit nu reprezintă cluburile lor sau țara noastră”.

Fost corespondent regal BBC Michael Cole a numit huiduielile „rușinoase și deplorabile” și a cerut Asociației de Fotbal să ia măsuri.

Sally Bedell-Smithcare a scris o biografie de succes a Reginei, a criticat huiduielile ca fiind „cu adevărat nepotrivite” și a spus că William ar fi găsit izbucnirea „foarte îngrozitoare”.

In orice caz, Connor O’Neillscriitor de fotbal pentru Liverpool Echo, a spus că fanii lui Liverpool „sunt bine cunoscuți” pentru că l-au huiduit pe God Save The Queen la Wembley și a susținut că motivele datează de la antipatia orașului față de guvernul conservator al lui Margaret Thatcher din anii 1980.

El a spus: „Declinul gestionat” al orașului de către guvernul conservator a fost apoi urmat de eșecuri guvernamentale în urma dezastrului de la Hillsborough, care au întărit și mai mult aceste sentimente.

sindicalist de stânga Howard Becket, care anul trecut a devenit secretar general al sindicatului Unite înainte de a demisiona, i-a lăudat pe fanii lui Liverpool pentru „respingerea patriotismului orb și a instituției”, adăugând că izbucnirea a fost „calitatea pură a fanilor socialiști”.

Publicitate

.

Add Comment