„În aer liber” Tatăl a doi copii, în vârstă de 65 de ani, suferă de probleme de memorie din cauza bolii Lyme

Un tată de doi copii „în aer liber” a murit după ce probleme de memorie declanșate de boala Lyme care l-au împiedicat să-și amintească codul de alarmă au fost diagnosticate ca fiind Alzheimer.

Russell Bell, în vârstă de 65 de ani, din Raleigh, Carolina de Nord, a fost testat pentru boala transmisă de căpușe în 2016, după ce și el a început să aibă schimbări de dispoziție – dar tampoanele au revenit negative.

Medicii au spus mai târziu că informaticianul a avut un debut precoce al bolii Alzheimer, după ce a descoperit că nu mai poate finaliza ecuațiile matematice destinate unui copil de șase ani.

Abia după nouă luni, cu starea lui în declin „rapid”, soția sa Nicole a decis să-l ia pentru analize suplimentare, după ce fratele său – a cărui soție tocmai fusese diagnosticată cu boala – a sugerat că are boala Lyme.

De data aceasta, testele au revenit pozitive și Bell a fost imediat pus pe antibiotice pentru a-și ameliora simptomele.

Russell Bell, în vârstă de 65 de ani, din Raleigh în Carolina de Nord, a fost luat pentru testarea bolii Lyme de către soția sa Nicole (dreapta) după ce a început să se repete și a devenit iritabil în 2016

Dar mostrele inițiale au revenit negative.  Familia (în imaginea lui Nicole și Russell în ziua nunții) s-a luptat timp de nouă luni, deoarece simptomele s-au agravat „rapid”

Dar mostrele inițiale au revenit negative. Familia (în imaginea lui Nicole și Russell în ziua nunții) s-a luptat timp de nouă luni, deoarece simptomele s-au agravat „rapid”

Antibioticele i-au ajutat la ameliorarea simptomelor, dar după 18 luni de tratament au continuat să revină și declinul său mental a continuat.

Soția sa l-a transferat într-o unitate de îngrijire rezidențială în 2019, iar el a murit acolo în ianuarie, după ce pandemia de COVID l-a lăsat „cocoșat” și „fragil” după ce nu a putut să-și vadă familia timp de șase luni.

Aproximativ 30.000 de oameni sunt diagnosticați cu boala Lyme în Statele Unite în fiecare an, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Ce este boala Lyme?

Boala Lyme este o boală bacteriană pe care oamenii o prind prin mușcăturile de căpușe.

În primele 30 de zile de boală, o persoană infectată va suferi, printre altele, de febră, frisoane și dureri de cap.

În jurul mușcăturii căpușei poate apărea și o erupție cutanată.

În mod normal, infecțiile sunt diagnosticate prin observarea simptomelor și testarea sângelui pentru anticorpi împotriva bacteriilor.

Dar dacă tamponul este luat în primele trei săptămâni de la infecție, poate rata boala, deoarece nivelurile de anticorpi sunt încă prea scăzute în sânge.

Persoanele care nu primesc tratament au dureri de cap severe, căderi pe o parte a feței și amețeli, printre alte semne.

În unele cazuri, creierul și măduva spinării se pot inflama și ele, declanșând probleme de memorie.

Cazurile detectate în stadiile incipiente pot fi tratate cu ușurință cu antibiotice.

Dar poate fi mai dificil să vindeci infecția dacă este detectată târziu din cauza inflamației din organism.

Aproximativ 30.000 de americani sunt diagnosticați cu boala Lyme în fiecare an.

Sursa: CDC

Majoritatea infecțiilor sunt ușor de tratat cu antibiotice dacă sunt detectate devreme. Dar dacă este tratată în stadii ulterioare, poate fi dificil să se vindece boala, deoarece inflamația sistemului imunitar face ca simptomele să persistă.

Boala Lyme este de obicei prinsă de mușcătura unei căpușe de căprioară, care frecventează iarba înaltă și zonele împădurite.

Este diagnosticat folosind un test de sânge care caută anticorpi împotriva bacteriilor.

Dar dacă acestea sunt efectuate în primele trei săptămâni de la infecție, pot rata boala, deoarece nivelurile de anticorpi sunt prea scăzute pentru a fi detectate. Un studiu publicat în Clinical Microbiology Reviews sugerează că până la 60% din cazuri sunt ratate în acest timp.

Persoanele infectate cu virusul suferă inițial de febră și dureri musculare în decurs de trei până la 30 de zile de la mușcare.

În jurul locului mușcăturii poate apărea și o erupție cutanată – numită medical eritem – care este de obicei roșie, dar rareori fierbinte sau dureroasă.

Dacă infecțiile sunt lăsate netratate, ele pot duce la dureri de cap severe, cădere pe o parte a feței și amețeli.

În unele cazuri, pot provoca, de asemenea, inflamația creierului și a măduvei spinării, ceea ce duce la dificultăți de comportament și probleme de memorie.

Soția lui Bell a scris pentru TODAY că soțul ei nu a suferit de simptomul revelator al erupției cutanate, care apare în aproximativ 80% din cazuri.

Dar ea a spus că în 2016 boala Lyme a fost unul dintre primele ei gânduri pentru ceea ce ar putea fi boala soțului ei.

Ea a spus: „Deoarece Russ era un mare om în aer liber și am știut că are căpușe pe el de-a lungul anilor, boala Lyme a fost de fapt unul dintre primele lucruri care mi-au trecut prin minte când am început să examinez simptomele declinului cognitiv al soțului meu. .”

Descriind simptomele sale timpurii în care se străduia să-și amintească codurile pe care le cunoștea de ani de zile, ea a spus: „Soțul meu, Russ, care ia copiii de la școală în fiecare zi, sosise acasă și nu a putut să reducă la tăcere alarma. .’

„Am ajuns acasă mai târziu în acea zi și totul a fost bine.

„Dar am observat că Russ punea întrebări repetitive. Uitând la ce oră să ia copiii. Și nu-și putea aminti codul de alarmă, același pe care îl folosim noi de ani de zile.

După testele pe creier, medicii au fost convinși că a suferit un accident vascular cerebral sau că a debutat precoce cu boala Alzheimer – care lovește în jurul vârstei de 65 de ani.

Un RMN a exclus accidentul vascular cerebral, ducând la diagnosticul bolii Alzheimer. Bell a refuzat apoi „rapid”, tratamentele nereușind să încetinească acest lucru.

După ce a fost rediagnosticat cu boala Lyme, soția sa a spus că antibioticele „ar ajuta, iar apoi Russ le va opri și va refuza”.

„Unele dintre cele mai cunoscute simptome Lyme au apărut – dureri articulare, genunchi umflați. Dar din punct de vedere cognitiv, el a continuat să scadă.

Când Bell a fost transferat pentru prima dată la unitatea de îngrijire, a fost descris ca fiind „ok”, soția lui venind să-l viziteze în fiecare zi.

Bell a fost diagnosticat cu boala Lyme după ce soția sa a vrut să fie retestat.  A revenit pozitiv și i s-a administrat antibiotice, ceea ce i-a îmbunătățit starea.  Dar declinul său mental a continuat, ceea ce a determinat în cele din urmă soția sa să-l mute într-o casă

Bell a fost diagnosticat cu boala Lyme după ce soția sa a vrut să fie retestat. A revenit pozitiv și i s-a administrat antibiotice, ceea ce i-a îmbunătățit starea. Dar declinul său mental a continuat, ceea ce a determinat în cele din urmă soția sa să-l mute într-o casă

Bell a murit în ianuarie, după ce pandemia de COVID l-a separat de soție și de familie timp de șase luni.  Descriind pierderea ei, Nicole a spus:

Bell a murit în ianuarie, după ce pandemia de COVID l-a separat de soție și de familie timp de șase luni. Descriind pierderea ei, Nicole a spus: „Îmi pierdusem partenerul, persoana cu care comunicam în fiecare zi”.

Dar când a lovit pandemia de Covid, au fost despărțiți timp de șase luni – reușind să se revadă doar când a avut o criză.

„Acum era septembrie 2020”, a spus soția lui. — Era aplecat. Bărbatul care fusese cândva atât de antrenant – viața de petrecere – era vacant.

“Oamenii m-au întrebat dacă cred că mă recunoaște. Nu am crezut. Russ a murit în ianuarie 2022”.

Descriind pierderea ei, ea a spus: „Mi-am pierdut partenerul, persoana cu care comunicam în fiecare zi”.

Nicole a scris o carte despre experiența numită „What Lurks in the Woods”, care a fost publicată cu ocazia împlinirii a 65 de ani a lui Bell, în octombrie anul trecut.

.

Add Comment