Linia Elizabeth a fost dezvăluită pe noua hartă a metroului londonez

J

Harta metroului a fost reproiectată pentru a include linia Elizabeth – cea mai mare schimbare a hărții din istoria recentă.

Linia de 20 de miliarde de lire sterline prin Londra, care se deschide publicului marțea viitoare, este prezentată ca o linie albă cu o chenar violet dublu – aceeași culoare regală folosită pentru rotunjile și alte caracteristici.

TfL

Dar designul a stârnit deja o serie de comentarii din partea entuziaștilor pe rețelele de socializare despre dacă confirmă că „nu este o linie de metrou”.

Au existat, de asemenea, unele dezbateri asupra faptului că se face referire la „linia Elizabeth” mai degrabă decât doar „Elizabeth” – similar cu hărțile rutiere ale stației care se referă doar la liniile „Northern”, „Victoria” și „Piccadilly”, de exemplu. .

TfL

O purtătoare de cuvânt a Transport for London a spus că linia „dublă violetă” – mai degrabă decât o culoare solidă, precum cea folosită pentru liniile de metrou – „ajută la întărirea… că nu este vorba despre „o linie de metrou”.

Purple Reign: nume după Regina, linia Elizabeth de la Gara Paddington

/ Ross Lydal

Cu toate acestea, pasagerii vor putea face schimb cu metroul sau DLR la nouă din cele 10 noi stații Crossrail, deși Bond Street nu se va deschide până la sfârșitul acestui an, iar tarifele vor reflecta metroul sau serviciile care funcționează în prezent ca TfL Rail , cu excepția un bonus de 7,20 GBP pentru călătoriile către și dinspre Heathrow.

Purtătorul de cuvânt al TfL a declarat: „Linia Elizabeth” în sine este numele complet al noii căi ferate și al rutei pe care operează.

„În contrast, metroul londonez este numele unui mod de transport separat care operează rute denumite individual. Aceasta înseamnă că vom include întotdeauna „linia” în toate semnalizările și referințele la linia Elizabeth”.

Reprezentarea liniei Elizabeth este similară cu marginile albe cu portocalii folosite pentru London Overground, cea mai recentă adăugare substanțială la harta metroului. Harta a fost recent reproiectată anul trecut pentru a include extinderea Liniei de Nord până la Battersea Power Station.

TfL

Noua hartă arată, de asemenea, extinderea London Overground la Barking Riverside, care se va deschide mai târziu în acest an, și redeschiderea sucursalei Bank a liniei de Nord săptămâna trecută.

Julie Dixon, Director interimar pentru Clienți și Venituri TfL, a declarat: „Cartul nostru de renume mondial are acum o altă adăugare emblematică la linia Elizabeth, care va deservi Londra și Sud-Estul pentru sute de ani de acum încolo.

„Când vom deschide marți, 24 mai, noua linie Elizabeth va începe să ofere conectivitate mai mare și acces fără pași de la Reading și Heathrow la Shenfield și Abbey Wood, prin centrul Londrei.

„Acest ultim card Tube este un adevărat credit pentru echipa care l-a creat. A fost atât o provocare, cât și un privilegiu să actualizez designul original al lui Harry Beck pentru a pune literalmente o nouă bucată de istorie în transport pe hartă.

„Această ultimă versiune ia în considerare o serie de modificări mai ample aduse rețelei de transport, dar se va asigura că londonezii și vizitatorii pot naviga cu ușurință în rețeaua noastră de transport”.

Nu mai este sponsorizat: Telecabina Nouă Primărie

/ Ross Lydal

Telecabina de peste Tamisa, care nu va mai fi sponsorizată de Emirates când sponsorizarea sa se încheie în iunie, va fi redenumită London Cable Car pe noua hartă, după ce TfL nu a putut găsi un nou sponsor. Leagă O2 din North Greenwich și New Town Hall din Royal Docks.

Linia Elizabeth va funcționa inițial ca trei căi ferate separate – noua secțiune centrală dintre Paddington și Abbey Wood, precum și secțiunile periferice dintre Paddington, Reading și Heathrow și Liverpool Street și Shenfield, care operează deja ca TfL Rail.

Din toamnă, trenurile vor circula între Reading, Heathrow și Abbey Wood fără a fi nevoie să se schimbe la Paddington și între Shenfield și Paddington fără a fi nevoie să se schimbe pe Liverpool Street.

Cu toate acestea, va fi necesar să așteptați până în mai 2023 pentru ca călătoriile „end-to-end” între Shenfield și Heathrow sau Reading să fie posibile fără schimbarea trenurilor.

Inițial vor fi 12 trenuri pe oră în secțiunea centrală, primele trenuri plecând din Paddington și Abbey Wood la ora 6.30 marțea viitoare. Nu vor fi slujbe de duminică în afară de weekendul de vacanță al Jubileului de platină.

Harta subterană a fost inițial creația desenatorului electric subteran, Harry Beck, care a produs designul imaginativ, dar simplu, al unei hărți schematice în 1931.

A fost publicat pentru prima dată în 1933 și a devenit un model pentru cardurile de călătorie din întreaga lume. Aproape 90 de ani mai târziu, rămâne un simbol al Londrei.

.

Add Comment