LIV Golf Invitational: PGA Tour spune că va sancționa jucătorii care participă la evenimentul de la Londra

Graeme McDowell a câștigat US Open în 2010 și a reprezentat Europa la patru Ryder Cups

PGA Tour anunță că va sancționa jucătorii care participă la LIV Golf Invitational, finanțat de Arabia Saudită, în valoare de 25 de milioane de dolari, săptămâna viitoare.

PGA Tour a respins cererile de derogare din partea membrilor săi care doresc să joace și a reiterat amenințarea sa anterioară de a interzice cei care încalcă regulile.

„Membrii care încalcă regulile turneului sunt supuși unor măsuri disciplinare”, se arată într-un comunicat de la PGA Tour.

„Așa cum am comunicat tuturor membrilor noștri pe 10 mai, membrilor PGA Tour nu li sa permis să participe la evenimentul Saudi Golf League London, în conformitate cu regulile turneului PGA Tour”.

DP World Tour, care a respins și cererile de renunțare, a declarat pentru BBC Sport că nu are niciun comentariu în acest moment.

Angliezii Lee Westwood, Ian Poulter și Richard Bland se numără și ei printre cei 48 de jucători anunțați pentru turneul de trei zile de la Centurion Club de lângă Londra, alături de nord-irlandezul Graeme McDowell.

Înainte de declarația PGA Tour, McDowell a spus că „nu a fost de acord” cu perspectiva interzicerii jucătorilor, adăugând: „Sper că ei vor lua deciziile corecte”.

„Dacă marile turnee din întreaga lume încep să interzică jucătorii, pur și simplu nu este sănătos pentru sport”, a spus el pentru BBC Radio Newcastle.

„Există o mulțime de băieți deștepți în lume care joacă golf și cred că vor face ceea ce trebuie pentru toată lumea”.

Vorbind la Turneul Memorial PGA din Ohio, miercuri, compatriotul lui McDowell, Rory McIlroy, a spus că este „indiferent”, adăugând: „Cu siguranță nu cred că terenul este ceva de sărit de sus în jos.

„Urmăriți terenul săptămâna aceasta. Urmăriți terenul săptămâna viitoare în Canada. Sunt adevărate turnee de golf”.

RBC Canadian Open de săptămâna viitoare de la Toronto va avea loc în același timp cu evenimentul LIV. Câștigătorul evenimentului PGA Tour va colecta 1,57 milioane de dolari (1,2 milioane de lire sterline), în timp ce câștigătorul Centurionului va lua acasă 4 milioane de dolari.

Sponsorul său principal, Royal Bank of Canada, a declarat miercuri că a încheiat contractele de sponsorizare cu câștigătorul din 2018, Johnson și McDowell.

Turneul Centurion Club este primul dintre cele opt evenimente LIV programate – cinci în SUA, unul în Arabia Saudită și unul în Thailanda – cu un fond total de premii de 255 de milioane de dolari (202 de milioane de lire sterline). Primii șapte valorează 25 de milioane de dolari, cu 50 de milioane de dolari la joc în competiția finală pe echipe.

PGA Tour a declarat luna trecută că decizia sa de a respinge cererile de derogare a fost „în interesul Turului și al jucătorilor săi”.

Rămâne de văzut ce măsuri vor fi luate împotriva jucătorilor care au contestat PGA Tour și numărul 376 mondial McDowell admite că nu a fost o alegere ușoară de făcut.

„Mi-a luat câteva luni să iau decizia pentru că a devenit atât de polarizant, [there is] atât de multă negativitate în ceea ce privește ceea ce înseamnă totul pentru sportul de golf”, a spus tânărul de 42 de ani, care a câștigat US Open 2010.

„Dar a trebuit să rezumam faptul că sunt un om de afaceri care a operat peste tot în lume în ultimii 20 de ani și aceasta este doar o altă oportunitate de golf convingătoare.

“Mă simt ca un agent liber, simt că am capacitatea de a juca oriunde vreau și este doar să-mi exercit aceste drepturi pe o oportunitate care este cu adevărat interesantă.”

LIV Golf Investments, condus de fostul număr unu mondial Greg Norman, promite să revoluționeze jocul cu un produs mai scurt, mai clar, care este suficient de profitabil pentru a atrage cele mai mari nume.

Cu toate acestea, el a atras critici pentru că banii lui provin de la Fondul de investiții publice (PIF) al Arabiei Saudite.

Acest lucru a condus la acuzații de spălare sportivă, organizații precum Amnesty International susținând că unele țări pot investi în sport pentru a distrage atenția de la situațiile proaste în materie de drepturile omului.

McDowell este la Slaley Hall din Northumberland săptămâna aceasta pentru a juca în primul eveniment din turneul asiatic care va avea loc în Anglia. Acest al doilea turneu din Seria Internațională are un pot de 2 milioane de dolari și este finanțat de LIV Golf Investments, cu cinci locuri la jocul LIV Golf Invitational de săptămâna viitoare.

El recunoaște caracterul controversat al evenimentului de săptămâna viitoare, dar crede că ar putea duce la creșterea sportului.

„Din punct de vedere financiar, este profitabil, dar formatul este inovator și diferit și atrăgător pentru următoarea generație”, a spus el.

„Au fost multe în acea decizie. Tot ce știu este că băieții cu care am de-a face la PIF și LIV sunt pasionați de jocul de golf și asta este important pentru mine. Îmi place să dezvolt jocul în întreaga lume. Îmi place să folosesc golful ca o forță pentru bine pentru a inspira cu adevărat generația următoare și a preda mari valori.

„Nu suntem aici pentru a salva situațiile geopolitice ale lumii, suntem aici pentru a juca golf și a dezvolta jocul într-o țară precum Arabia Saudită. Se întâmplă să aibă o cantitate imensă de resurse pentru a-și putea accelera călătoria în joc. de golf și sunt fericit să fac parte din el.”

„Este foarte atrăgător pentru acești tipi, nu aș vrea să le stau în cale”

McIlroy, 33 de ani, de patru ori câștigător major, a adăugat că nu dorește ca PGA Tour și DP World Tour să impună penalități aspre jucătorilor care se înscriu la evenimentele LIV, spunând: „Cu siguranță nu cred că ar trebui să renunțe la ciocan.

„Aveți băieți într-o poziție în care nu li se garantează un loc de muncă anul viitor. Este greu să rămâneți în top 125 aici, mai ales când ești un tip de 40 de ani și nu poți lovi. mingea atât de departe ca înainte.

„După cum am văzut, este un joc de tineri în zilele noastre. Așa că cineva care nu are cardul de Tur garantat anul viitor, vine o altă entitate și spune „garantăm acea sumă timp de trei ani, cu cât joci mai mult pentru o perioadă. mai multe premii și joci mai puține evenimente, poți petrece mai mult timp cu familia ta”.

„Vreau să spun, de fiecare dată când te așezi și te uiți la unele dintre aceste lucruri, este foarte atrăgător pentru unii dintre acești tipi care sunt în acea poziție.”

Actualul număr opt mondial a adăugat: „Am prieteni foarte apropiați care joacă la acest eveniment de la Londra și cu siguranță nu aș vrea să le stau în cale, să facă ceea ce cred ei că este potrivit pentru ei – la fel”.

Add Comment