Mama din Belfast explică cum s-a confruntat de trei ori cu un diagnostic devastator de cancer

O femeie din Irlanda de Nord care a supraviețuit la trei diagnostice devastatoare de cancer îndeamnă publicul să-i asculte corpul.

Andrea Harvey, care este din Belfast, dar locuiește în Lisburn, a început să sufere de dureri de spate în 2008 și, după investigații, a fost diagnosticată cu limfom non-Hodgkin.

Tânăra de 36 de ani, care are o fiică adolescentă, a trecut de atunci prin ani de sănătate precară și i s-au oferit odată antidepresive când spune că a raportat îngrijorări legate de simptome.

Citeste mai mult: Mama din NI a fost diagnosticată cu cancer după ce doctorul a simțit că este „prea anxioasă”

Vorbind pentru Belfast Live, Andrea a spus: „Tocmai m-am căsătorit când aveam 21 de ani și am început să am dureri de spate. Am continuat să alerg la medic și am primit analgezice.

„Durerea a fost îngrozitoare și, pe deasupra, am observat vene care ieșeau din piept. Dacă mi-aș fi frecat degetul pe el, am putut simți. I-am arătat medicului și nu s-a întâmplat nimic cu adevărat.Andrea Harvey

„Peste câteva luni am început să slăbesc, și a fost rapid. Analizele de sânge au fost bune, dar le-am menținut. Mi s-a spus să am o dietă sănătoasă și să revin peste trei luni.

„Am ajuns să merg la A&E într-o noapte pentru că nu puteam respira – o radiografie a arătat că aveam lichid în plămâni și au crezut că am un cheag, așa că am făcut injecții de subțiere, dar ritmul cardiac nu a scăzut.

„Au spus că am ganglioni limfatici umflați în gât și sub braț, dar nu știam cu adevărat ce sunt. O scanare a arătat că aveam o tumoare între inimă și plămâni. M-a diagnosticat cu limfom non-Hodgkin și a fost devastator.”

După șase luni de tratament sub formă de chimioterapie, Andrea a primit vestea bună că este în remisie.

Dar, de-a lungul timpului, ea spune că a avut un sentiment neplăcut că ceva nu este în regulă.

Îngrijorată de sănătatea ei, Andrea a spus că și-a alertat medicii, dar i s-au administrat antidepresive, deoarece s-a sugerat că ar putea fi deprimată.

„Știam că nu sunt deprimată, știam că ceva nu este în regulă cu corpul meu”, a adăugat ea.

„Într-o zi, stând în biroul consultantului. Am simțit un nod în gât. Au trecut câteva luni de remisie.

„O biopsie a arătat că cancerul a revenit, dar de data aceasta a fost limfomul Hodgkin. Încă o dată am fost tratat cu chimioterapie și în mai 2009 am avut un transplant de celule stem care a mers bine.Andrea Harvey
Andrea Harvey

„În 2020, ceea ce s-a crezut pentru prima dată a fi un chist pe ovarul meu a fost de fapt o tumoare canceroasă. Bunica mea a murit de cancer ovarian cu șase ani în urmă, așa că am fost îngrozită.

„A fost o perioadă cu adevărat îngrijorătoare și mi-au spus că voi avea nevoie de un RMN, dar va trebui să aștept, așa că am intrat în privat. Mi-a confirmat tumori pe ovar, ficat și pelvis. Anxietatea mi-a crescut când spitalul a spus că nu pot avea un operatie din cauza Covid.Era august 2020 si in acest moment aveam o tumoare ovariana de 6cm.Cand in sfarsit am fost operat in februarie 2021,tumora masura 13cm.

Operația Andreei a implicat o histerectomie completă, îndepărtarea ganglionilor limfatici și a epiploonului – care este atașat de marginea inferioară a stomacului – și aceasta se face în cazurile în care există îngrijorarea că există răspândire a țesutului canceros în acesta.

Astăzi, ea spune că se simte mult mai bine și încurajează oamenii să participe în acest weekend la Cursa pentru viață, organizată de Cancer Research.

Sâmbătă seara, ea a strâns peste 5.000 de lire sterline pentru organizație de caritate la o seară locală de strângere de fonduri.

„Racul a fost un lucru greu de trecut și au fost multe momente înfricoșătoare”, a adăugat ea.

„Dar va fi un moment special în această primăvară când voi sta la linia de start a cursei pentru viață. Cu toții avem un motiv pentru cursa pentru viață. Pentru mine va fi o sărbătoare a supraviețuirii mele, precum și o șansă de a colecta fonduri. pentru a-i ajuta pe alții care se confruntă cu cancer chiar acum.

“Datorită progreselor cercetării și tratamentelor, sunt aici și mă pot bucura de momente mai speciale alături de familia și prietenii mei. Sunt încântat de Race for Life și de rolul meu în finanțarea cercetării astăzi, ceea ce sper că va ajuta și el. învinge cancerul pentru generațiile viitoare”.

Cancer Research UK’s Race for Life, în parteneriat cu Tesco, este o serie inspirațională de evenimente de 3k, 5k și 10k care strâng milioane de lire sterline în fiecare an pentru a ajuta la învingerea cancerului prin finanțarea cercetării cruciale.

Evenimentele Race for Life de la Stormont sunt deschise persoanelor de toate vârstele și abilitățile. Femeile, bărbații și copiii pot alege între evenimentele de 3 km, 5 km și 10 km.

Jean Walsh, purtătorul de cuvânt al Cancer Research UK din Irlanda de Nord, a declarat: „Suntem extrem de recunoscători Andreei pentru sprijinul ei.

„Din păcate, cancerul ne afectează pe toți într-un fel sau altul. Indiferent dacă oamenii trăiesc cu cancer, participă în onoarea sau în memoria unei persoane dragi bolnave de cancer sau se înregistrează pentru a-și proteja viitorul propriilor copii, fiecare are un motiv să participe la Race for Life. Așa că îi întrebăm pe oameni din toată Irlanda de Nord: „Pentru cine vei candida?”

„Evenimentele noastre Race for Life sunt deschise oricui. Pentru unii oameni, Race for Life este, literalmente, o plimbare în parc. Încet și constant câștigă întotdeauna. Pentru alții, este o alergare. Alții pot alege să se forțeze mai mult, preluând Provocare la distanță de 10 km și chiar forțare pentru un nou record personal.Andrea Harvey, care a fost diagnosticată cu boala în 2008
Andrea Harvey, care a fost diagnosticată cu boala în 2008

“Dar ceea ce este sigur este că așteptăm cu nerăbdare să primim oameni de toate vârstele și abilitățile. Race for Life Belfast va fi distractiv, emoționant, plin de culoare, înălțător și un eveniment de amintit anul acesta.”

Evenimentele Race for Life din Marea Britanie din acest an vor urma regulile guvernamentale actuale pentru a proteja împotriva Covid-19. Dezinfectant pentru mâini va fi furnizat la toate evenimentele.

Cancer Research UK’s Race for Life, în parteneriat cu Tesco, strânge fonduri pentru cercetare de clasă mondială pentru a ajuta la învingerea a 200 de tipuri de cancer, inclusiv cancer de intestin, cancer de sân, cancer de prostată, cancer de prostată, cancer pulmonar, cancer testicular, cancer de creier, cancer la copil. si leucemie. .

Oonagh Turnbull, șeful campaniilor de sănătate la Tesco, a declarat: „Acesta va fi cel de-al 21-lea nostru Sf an în parteneriat cu Cancer Research UK și Race for Life și sperăm că anul acesta va fi cel mai mare de până acum.”

Pentru mai multe informații despre Race for Life și despre cum să vă implicați sau să susțineți cercetarea cancerului, vă rugăm să faceți clic aici.

Citește mai mult: Am atins fundul: călătoria în sănătatea mintală a directorului de pompe funebre din Belfast

Citește mai mult: Centrul din Belfast oferă 1.000 de ore de asistență gratuită pentru sănătatea mintală în primele luni

Pentru a primi cele mai recente știri direct în căsuța dvs. de e-mail, înscrieți-vă pentru buletinul nostru informativ gratuit.

.

Add Comment