Minut cu minut Lucruri oribile pe care Coca-Cola le face organismului tău în doar o oră

NU E nimic mai bun decât sunetul deschiderii unei cutii de Coca Cola.

Prima înghițitură este delicioasă, deoarece chestiile gazoase îți lovesc papilele gustative și îți picură pe gât.

1

Este un răsfăț răcoritor și, pentru mulți oameni, consumul de băuturi cu conținut scăzut de calorii poate fi o salvare, mai ales dacă încercați să reduceți zahărul sau să slăbiți.

Dar ce se întâmplă cu adevărat cu corpul tău când îl bei și ar trebui să îl încorporezi în dieta ta?

Studiile au arătat deja că consumul de băuturi ca acesta cu îndulcitori artificiali poate crește riscul de a crește în greutate.

Un studiu, publicat în revista Current Atherosclerosis Reports, a avertizat că acestea pot contribui la diabetul de tip 2.

Dar pentru majoritatea oamenilor – cu excepția cazului în care beți galoane din ea în fiecare zi – este puțin probabil ca o cutie aici sau acolo să vă provoace vreun rău permanent.

Îndulcitorii cu conținut scăzut de calorii sunt folosiți în locul zaharozei, glucozei și fructozei și au o aromă dulce intensă, fără calorii.

Băuturile îndulcite artificial (ASB) sunt, de asemenea, asociate cu riscuri crescute de deces și boli cardiovasculare, accident vascular cerebral și demență la vârstnici, dar nu se știe de ce.

Un studiu realizat de experți de la Universitatea Zhengzhou din China a constatat că persoanele care consumau băuturi dulci aveau un risc cu 5% mai mare de a muri din orice cauză.

Cele mai citite în Dietă și fitness

Având în vedere aceste studii, iată ce spun experții că se poate întâmpla cu corpul tău, minut cu minut – după ce ai consumat băutura.

10 minute

Farmacistul Renegade spune că după doar zece minute de băut o băutură cu conținut scăzut de calorii, papilele tale gustative sunt păcălite și smalțul dentar este atacat.

Acidul îți atacă dinții și experții spun că ajută la ciobirea smalțului de la suprafață.

În plus, îndulcitorii artificiali incluși în băutură, cum ar fi aspartamul, vă păcălesc corpul să creadă că doar consumă zahăr și trebuie să-l proceseze.

Dar un expert a criticat afirmațiile și a spus că presupunerea că băuturile dietetice sunt proaste a apărut „din capacitatea înnăscută a industriei de nutriție de a ignora știința și de a răspândi pandemoniul pseudoștiințific”.

Graeme Tomlinson, cunoscut și sub numele de Fitness Chef, a spus: „Băuturile fără calorii nu sunt nici bune, nici rele.

„Valoarea lor depinde de contribuția sa moderată la o dietă densă în nutrienți, controlată cu energie.⁣⁣”

Dacă băuturile răcoritoare sunt treaba ta, atunci ar putea merita să optezi pentru o schimbare.

Somelierul Bearded Water Doran Binder, care lucrează cu SodaStream, a spus că, în loc să eliminați gazele, ar trebui să încercați să experimentați carbonatarea.

„Apa obișnuită de la robinet nu este pentru toată lumea, așa că să-ți gazonezi apa într-un SodaStream este o modalitate excelentă de a face apa potabilă mai interesantă.

„Apoi puteți crea gustul care vi se potrivește cel mai bine, variind nivelul de carbonatare și adăugând o nouă dimensiune apei de băut.

„Fie că preferați un împrospăt ușor cu spumă sau cu adevărat gazos, aveți puterea de a vă crea propriul gust personalizat”, a spus el.

20 de minute

Farmacista Renegade a mai susținut că în 20 de minute de la consumarea Diet Coke, corpul tău intră în „modul de stocare a grăsimilor”.

Ea evidențiază studiile din Nurses’ Health Study, care indică faptul că persoanele care îl beau prezintă un risc mai mare de hipertensiune arterială și diabet de tip 2.

Totuși, domnul Tomlinson a spus: „Coca-Cola Diet nu are zahăr, așa că nu există niciun răspuns la insulină”.

El a mai spus că aceste băuturi au un număr semnificativ mai mic de calorii decât unele smoothie-uri.

40 de minute

Mulți oameni au raportat deja că au devenit dependenți de Diet Coke.

Farmacistul Renegade avertizează că ingredientele băuturii funcționează similar cu cocaina.

Ei susțin că combinația de cofeină și aspartam duce la o creștere similară pe termen scurt.

Ei susțin că excitotoxinele eliberate ar putea să vă epuizeze creierul și să-l suprastimuleze – dacă băutura este consumată în mod regulat.

Totuși, domnul Tomlinson a susținut că băutura ar putea fi un „ajutor util pentru pierderea grăsimilor”.

60 de minute

După o oră, experții spun că băuturi precum Diet Coke te pot face mai foame și mai însetat decât înainte.

Ei susțin că aceste băuturi te deshidratează și te pot face iritabil.

Ei susțin, de asemenea, că cantitatea mică de satisfacție pe care o obțineți de la băutura inițială vă poate face să aveți și mai mult poftă de dulceață, dulci și dulci.

Domnul Tomlinson a adăugat: „Un studiu datat pe șobolani a sugerat o posibilă legătură cu cancerele de sânge, dar legătura nu este cauzală și șobolanii nu sunt oameni.

„Cu toate acestea, în 2013, o meta-analiză a exclus orice efecte cancerigene la rozătoare. În 2015, o revizuire sistematică a (Mishra et al) nu a găsit nicio legătură între 599.741 de oameni”.

El a mai spus că afirmația că „băuturile dietetice distrug sănătatea intestinală și provoacă boli” poate fi contracarată.

Sunt un fost angajat Disney - clienții care pun aceste întrebări sunt o pierdere de timp
Mama dezvăluie cum să obții pauza de 549 de lire sterline a lui Butlin pentru doar 23,49 de lire sterline pe noapte

El a spus că numai băutul extrem de aproximativ 20 de cutii pe zi ar avea un impact asupra sănătății intestinale.

The Sun a contactat un reprezentant al Companiei Coca Cola.

Plătim pentru poveștile tale!

Aveți o poveste pentru biroul de presă al Soarelui?

Add Comment