Necruțătorul Phillies adună cinci pentru a-i uimi pe Astros în deschiderea Serii Mondiale | Evenimente mondiale

JT Realmuto a făcut un home în repriza a 10-a, iar Phillies-ul din Philadelphia, salvați printr-o prindere alunecoasă a centrașului drept Nick Castellanos, i-au învins pe Houston Astros cu 6-5 vineri seară în meciul 1 al Serii Mondiale.

În urma cu 5-0 devreme față de asul lui Astros Justin Verlander, Phillies a devenit prima echipă în 20 de ani care a depășit un deficit de cinci puncte și a câștigat un meci din Seria Mondială.

Îi pot mulțumi lui Castellanos pentru această șansă. Cunoscut mult mai mult pentru bâta lui decât pentru mănușă, s-a grăbit să apuce blooper-ul lui Jeremy Peña cu două out-uri în a noua repriză și un alergător în a doua.

„În general, a fost un joc grozav, o victorie grozavă din spate și a arătat din nou rezistența clubului și cât de duri sunt și nu au renunțat niciodată”, a spus managerul clubului. Phillies, Rob Thomson. .

Realmuto, care a înscris o dotă egală de două runde în a cincea împotriva lui Verlander, a finalizat revenirea când a condus în al 10-lea trimițând o minge rapidă lui Luis García pe locurile din dreapta. În vârstă de 31 de ani, a devenit primul catcher care a lovit un home run suplimentar în World Series, de când Carlton Fisk și-a fluturat startul echitabil în a 12-a repriză din Game 6 din seria 1975 împotriva Cincinnati la Fenway Park.

Bryce Harper a adăugat două simple pentru Phillies în debutul său în World Series.

Kyle Tucker a lovit de două ori pentru Astros, care au fost 7-0 în playoff.

— Dezamăgitor, da, desigur, spuse Verlander. „Trebuie să fac mai bine. Fără scuze.”

Houston a avut o șansă în al 10-lea când Alex Bregman a dublat cu un out. După ce Yuli Gurriel a renunțat la două, David Robertson a revenit pe un teren sălbatic care i-a pus pe alergători pe locul doi și al treilea.

Lovitorul ciupit Aledmys Díaz a fost lovit apoi de un pas de 2-0 al lui Robertson – dar arbitrul de pe platou James Hoye a hotărât că Díaz a intrat în teren și nu ia permis să ajungă primul pentru a încărca golurile. Díaz a căzut scurt pe un teren de 3-1 pentru a termina.

Ultima echipă care a preluat conducerea cu 5-0 în Seria Mondială a fost San Francisco Giants din 2002, care și-au irosit șansa în Game 6 de a-i elimina pe Angels și de a câștiga titlul sub Dusty Baker. Baker a văzut că se întâmplă din nou de data aceasta în calitate de manager Astros, cu același scor final de 6-5.

Astros, care au câștigat 106 victorii, nu pierduseră în fața nimănui de când Philadelphia i-a învins pe 3 octombrie în spatele lui Aaron Nola, pentru a câștiga o poziție wildcard ca echipă pe locul trei și a câștigat prima lor călătorie în playoff în 11 ani.

Houston a luat un avantaj mare datorită în mare parte celor două homere ale lui Tucker. Dar Phillies a crescut în timp ce Verlander s-a luptat din nou în World Series.

Perfect, deoarece a luat avans cu 5-0 în a patra, a ieșit după a cincea cu scorul la cinci. Asta l-a lăsat cu 0-6, cu o efectivă de 6,07 în opt starturi ale carierei în Seria Mondială – nicăieri aproape de linie pentru un lanț care urmează să câștige al treilea premiu Cy Young în curând.

Astros au căzut cu 0-5 la primele jocuri ale World Series și au renunțat la primul lor meci în acest postsezon, după ce au măturat AL Division Series și AL Championship Series.

Seranthony Domínguez a aruncat o noua fără scor pentru a revendica victoria, când Castellanos a mai făcut o captură stelară în repriza a noua din acest postsezon, aceasta cu siguranță a salva jocul.

Cu José Altuve la baza a doua după cele două baze simple și furate, Peña a lovit o minge care a ieșit din bâtă la 68 mph și a călătorit doar aproximativ 200 de picioare. Castellanos a alergat un drum lung, apoi cu o lungă a făcut ținerea de la sfârșitul rundei în timp ce aluneca pe podea.

În meciul 1 al NL Division Series împotriva Atlanta, Castellanos a făcut trei puncte și a ajutat să-și păstreze conducerea cu o strângere oarecum similară în a noua victorie cu 7-6.

În World Series pentru a patra oară în șase ani – și după ce au pierdut în șase meciuri în fața Atlanta în anul trecut – acești Astros caută să-i dea lui Baker primul său titlu de manager și să-și asigure al doilea campionat după ce l-au câștigat. câștigat în 2017, un titlu stricat printr-un scandal de furt de pancarte.

Phillies, care au două campionate, participă la World Series pentru prima dată din 2009. Au revenit dintr-un start cu 21-29, care l-a determinat pe managerul Joe Girardi să fie concediat cu 66-46 pentru a ajunge în playoff-ul playoff-ului. Ei au câștigat al optulea fanion eliminând San Diego Padres în cinci jocuri în NLCS sub Thomson.

Tucker a încântat mulțimea de acasă îmbrăcată în portocaliu de îndată ce a devenit primul jucător din istoria francizei cu un joc cu mai multe home run în World Series. Unul dintre puținii jucători majori care a lovit fără mănușă și a avut brusc o atitudine exudativă, a avut patru RBI-uri la un an după ce a terminat Clasica de toamnă fără una.

Tucker, în mod normal, cu maniere blânde, și-a punctat primul său home run cu o răsturnare de bâte delicioasă și s-a amestecat într-un blestem în timp ce țipa spre pirog în timp ce începea trapul.

Nola a lovit un joc perfect în repriza a șaptea în ultima sa călătorie la Minute Maid Park în urmă cu mai bine de trei săptămâni, când Philadelphia și-a asigurat primul loc în playoff din 2011. Lucrurile nu au mers atât de bine la întoarcerea lui vineri.

Tucker a trimis un pitch off-speed de la Nola plutind sus și pe locurile din câmpul drept pentru a-l pune pe Houston cu 1-0 fără ieșiri în al doilea. Gurriel, Chas McCormick și Martín Maldonado au adăugat simplu pentru încă o rundă.

Peña, MVP ALCS, a dublat pentru a deschide al treilea lui Houston înainte ca Yordan Alvarez să fie eliminat. Inițial, a fost considerat sigur, dar Phillies au contestat recursul și a fost respins.

Bregman, care a fost colegul de cameră al lui Nola la LSU, a mers înainte ca Tucker să se arunce din nou adânc, trimițând o minge în tribune în spatele bullpenului din centrul drept pentru a o extinde la 5-0.

Verlander, care a avut cel mai bun 1.75 MLB în sezonul regulat, a permis șase lovituri și cinci alergări în cinci reprize. El s-a alăturat lui Roger Clemens ca singurul aruncător din istoria ligii majore care a început Seria Mondială în trei decenii diferite, dar încă nu a putut pretinde acea victorie evazivă în Seria Mondială. Vineri a fost cel de-al 12-lea început în carieră într-un meci de deschidere a seriei de playoff, legându-l cu Jon Lester pentru cele mai multe din istoria MLB.

Verlander, care a început al treilea joc de deschidere al seriei, i-a eliminat pe primii 10 batai înainte ca Rhys Hoskins să lovească un single-out în al patrulea. Harper și Castellanos au făcut simplu pentru o rundă, iar Alec Bohm a lovit o dublă de două runde pentru a reduce avantajul la 5-3.

Brandon Marsh a deschis pe a cincea cu o dota înainte ca Kyle Schwarber să meargă. Realmuto i-a trimis pe amândoi acasă cu o bretonă de perete în centrul stânga pentru a egala la 5-all.

Nola a permis șase lovituri și cinci alergări în patru și a treia repriză.

Add Comment