Pitch invader, 30 de ani, acuzat de atac după ce Billy Sharp de la Sheffield United a fost lovit cu capul

Un bărbat suspectat că l-a lovit cu capul pe atacantul Sheffield United, Billy Sharp, după ce acesta a luat cu asalt terenul, a fost acuzat de agresiune și riscă o suspendare pe viață de la clubul său de fotbal.

Robert Biggs, 30 de ani, din Derbyshire, se va prezenta astăzi la Curtea de Magistrați din Nottingham, după ce a fost reținut peste noapte.

El este acuzat că este unul dintre sutele de fani care au invadat terenul după victoria lui Nottingham Forest asupra lui Sheffield United, marți seară, câștigată la loviturile de departajare.

Într-un videoclip, Sharp, care avea nevoie de cusături, poate fi văzut căzând la pământ după ce a fost lovit cu capul de un spectator furios în urma manșei secunde a semifinalei campionatului de la City Ground.

Biggs a fost acuzat de agresiune cauzată de vătămare corporală reală și de mers pe terenul de joc în timpul unui meci de fotbal.

Agentul șef adjunct Rob Griffin, Poliția din Nottinghamshire, a declarat: „Sunt mulțumit că am acuzat acum un suspect în legătură cu acest atac.

Într-un videoclip, Billy Sharp (foto), care avea nevoie de cusături, poate fi văzut căzând la pământ după ce a fost lovit cu capul de un spectator furios după manșa secundă a semifinalei campionatului de la City Ground.

Atacantul de la Sheffield United, Billy Sharp, a fost lovit de un invadator de teren după pierderea în semifinale cu Forest, marți seară.

Atacantul de la Sheffield United, Billy Sharp, a fost lovit de un invadator de teren după pierderea în semifinale cu Forest, marți seară.

Billy Sharp și-a postat opiniile pe Instagram ieri dimineață, după incidentul din seara precedentă

Billy Sharp și-a postat opiniile pe Instagram ieri dimineață, după incidentul din seara precedentă

„Este rezultatul muncii grele depuse pe tot parcursul nopții și care implică astăzi multe servicii de poliție.

„Continuăm să lucrăm îndeaproape cu cele două cluburi de fotbal care ne susțin investigația asupra acestui incident.

„Sperăm că astfel de cazuri vor acționa ca un factor de descurajare pentru oricine se gândește să se implice în tulburări violente la meciurile de fotbal.

„Incidențele sunt tratate extrem de serios de forță, iar cluburile de fotbal și persoanele implicate vor fi trase la răspundere”.

FA a declarat că a lansat o anchetă după victoria lui Forest, care a organizat o întâlnire cu Huddersfield în finala din 29 mai.

Forest a confirmat că untul de cap va fi interzis pe viață și și-a cerut scuze lui Sheffield United, dar se pregătesc pentru o pedeapsă semnificativă.

Sharp, care a jucat pentru Forest, a spus în dimineața de după incident: „Un idiot orb a distrus ceea ce a fost o noapte incredibilă de fotbal”.

Managerul Sheffield United, Paul Heckingbottom, a fost înfuriat de incidentul în care a fost implicat Sharp

Managerul Sheffield United, Paul Heckingbottom, a fost înfuriat de incidentul în care a fost implicat Sharp

În timp ce fanii s-au revărsat pe teren pentru a sărbători victoria lor la loviturile de departajare (foto), unul a alergat către Sharp

În timp ce fanii s-au revărsat pe teren pentru a sărbători victoria lor la loviturile de departajare (foto), unul a alergat către Sharp

„Felicitări lui Nottingham Forest pentru victorie și mult noroc în finală. Ca fost jucător Forest, nu voi lăsa niciun nenorocit să-mi strice respectul pentru fanii Forest.

„Incredibil de mândri că sunt căpitanul acestui grup de jucători de la Sheffield United, au dat totul și pot să țină capul sus. Vom reveni și vom reveni. Vă mulțumim pentru toate mesajele și sprijinul dumneavoastră după incident.’

Managerul Sheffield United, Paul Heckingbottom, a cerut ca fanul să fie închis.

El a spus: „Billy se ocupa de treburile lui și a fost jefuit, fără să-și dea seama. A fost liber. Billy este zguduit și are nevoie de cusături. Avem pozele.

„Întotdeauna vedem oameni care vorbesc despre siguranța jucătorilor, dar nu se face nimic în această privință.”

O declarație a Ligii engleze de fotbal (EFL) a spus: „Recunoaștem că această nelegiuire este făcută de o mică minoritate de indivizi, iar majoritatea celor care participă la meciuri sunt un merit pentru clubul lor”.

„Cu toate acestea, nu este acceptabil ca fanii să intre pe teren în orice moment, având în vedere că scopul EFL este de a se asigura că meciurile noastre rămân sigure și primitoare pentru toți.”

„În această vară, vom lua în considerare măsurile suplimentare disponibile, inclusiv utilizarea potențială a reducerilor de capacitate sau a atenuărilor similare. Vor urma măsuri punitive pentru cei care continuă să nu respecte regulile terenului și să încalce legea la meciuri.

Liga engleză de fotbal (EFL) a condamnat o mică minoritate de suporteri

Liga engleză de fotbal (EFL) a condamnat o mică minoritate de suporteri „fără lege” care provoacă tulburări în Anglia. (Imagine: Rick Parry, președinte EFL)

După ce Jack Grealish, pe atunci la Aston Villa, a fost lovit cu pumnul de un fan la Birmingham în martie 2019, FA a avertizat cu privire la pedepse mai mari.

Martin Glenn, directorul executiv la acea vreme, a scris: „FA are puterea de a lua măsuri disciplinare pentru spectatorii sau persoanele neautorizate care invadează terenul”. În plus, vom analiza ce măsuri suplimentare ar putea fi necesare în viitor.

În conformitate cu regula FA E20b, cluburile se confruntă cu orice, de la un avertisment la închiderea stadionului și deduceri de puncte, dacă sunt găsite vinovate că nu au luat măsurile adecvate.

Fanii pădurii au fugit în timp ce Brice Samba l-a salvat pe Morgan Gibbs-White pentru a-l trimite pe Forest la Wembley, în timp ce au fost de asemenea aruncate rachete de lumină.

PFA a spus: „Suntem șocați și îngroziți. Siguranța și dezordinea fanilor trebuie revizuite și vom consolida siguranța jucătorilor cu cluburi, ligi și Unitatea de poliție de fotbal din Regatul Unit. Nu există loc în fotbal pentru asta.

.

Add Comment