Știrile despre rugby de astăzi, când Alun Wyn Jones critică planul de a tăia regiunea Galilor și Pivac nu va mai face greșeala crucială a Italiei din nou

Iată cele mai recente titluri despre rugby de joi, 19 mai.

Alun Wyn vorbește

Alun Wyn Jones a susținut că recenta propunere a rugby-ului galez de a trece de la patru la trei regiuni „pute a sorta un bilanţ mai degrabă decât a îmbunătăți jocul”.

Cel mai numeros jucător de rugby din lume, care a fost numit în echipa Țării Galilor pentru a se confrunta cu Africa de Sud în această vară, miercuri, a abordat propunerea într-un raport de consultanță sportivă, care a fost comandat de Professional Rugby Board pentru a analiza potențialii pași următori necesari. pentru a sprijini rugby-ul galez în viitor. De atunci, PRB a părut să ignore această propunere, care a fost unul dintre multele progrese, dar Jones a cântărit totuși cel mai recent punct de discuție regional exploziv.

Citește mai mult: Wayne Pivac, deschis la minte în privința retragerii din regiunea Galilor, în timp ce pune la îndoială capacitatea jucătorilor

Apărând ca invitat la podcastul The Good, The Bad and The Rugby, căpitanul Lions vara trecută a fost întrebat dacă rugby-ul sau fotbalul sunt sportul numărul unu al Țării Galilor. După ce a adus un omagiu pentru ceea ce omologii săi din fotbalul galez au realizat în ultimii ani, Jones a spus: „Cred că apetitul este acolo. [for rugby in Wales].

„Nu mă gândesc înainte și înapoi dacă vom avea trei sau patru regiuni și toate aceste tipuri de politici și… acest lucru recent despre a vorbi despre a merge în trei regiuni, miroase a rezolva un echilibru. foaie mai degrabă decât îmbunătățirea jocului.

„Cred că dacă vor scăpa de el, acele trei echipe vor avea probabil aceeași sumă de bani, acele trei echipe nu vor avea finanțarea suplimentară a celei de-a patra echipe care a dispărut.

„Cu siguranță, apetitul [for rugby] Este acolo. Cred că fanii au nevoie de mai mult din punct de vedere al performanței, dar și în afara terenului”.

Întrebat dacă ia notă de rapoartele privind viitorul regiunilor, el a răspuns: „Cred că trebuie să facem asta. Ca jucători, siguranța mea de muncă este probabil la fel de mare, dacă nu mai mare decât sportul.

„Am avut-o în 2019, cu trei zile înainte de a înfrunta Scoția în penultimul joc de Grand Slam… În calitate de jucători internaționali, știți că probabil că veți fi îngrijiți, dar au fost mulți jucători, vorbiți. despre cei peste 180 de jucători care se întreabă „ce se întâmplă acum aici?” Dacă ar exista o fuziune, ar fi multă mișcare. Dar, din nou, au văzut sensul.”

Țara Galilor nu va mai face greșeala Italiei

Antrenorul Țării Galilor, Wayne Pivac, a recunoscut că va pregăti o echipă completă împotriva Italiei în șase Națiuni de anul viitor, după prima înfrângere umilitoare cu ei în martie.

Pivac a făcut o serie de modificări pentru finala turneului, inclusiv a pornit pe Alun Wyn Jones, în ciuda lunilor fără rugby, și se aștepta ca echipa sa să aibă suficient pentru a câștiga meciul și a-și asigura un loc al treilea în turneu. După cum va spune întotdeauna istoria, lucrurile nu s-au petrecut, deoarece echipa galeză a suferit o înfrângere istorică cu 22-21 pe Stadionul Principality.

Când a fost întrebat dacă ar face ceva diferit dacă ar avea din nou timp, Pivac a răspuns: „Da… Da, aș face-o. Ei bine, îmi pare rău, există două părți în asta. întrebări răspunsuri la întrebări despre unii jucători, mai multă experiență la Nivelul de testare care a condus la o Cupă Mondială, și totuși am primit rezultatul și am ajuns pe locul al treilea, și atunci am fi bifat o mulțime de căsuțe.

„Pentru un fir de iarbă și alte câteva lucruri nu a funcționat așa, așa că ce vom face în viitor? Îmi imaginez că, când vom juca Italia anul viitor în Six Nations, vom merge la fel de greu ca noi putem.”

Starul Pumas rămâne în Țara Galilor

Gonzalo Bertranou, jumătate de scrum al Dragons, a semnat un nou contract pentru a rămâne în Țara Galilor.

Internaționalul argentinian, în vârstă de 28 de ani, a jucat 23 de apariții în regiunea galeză de când s-a alăturat de la Jaguares în 2021, iar starul Los Pumas – care are 36 de selecții în numele său – li se alătură colegilor Lewis Jones și Rhodri Williams. viitorul lui pentru Dragoni.

„Suntem încântați să îl avem pe Gonzalo să-și prelungească șederea la noi”, a spus directorul de rugby al Dragons, Dean Ryan. „Ne permite să jucăm un joc rapid și, în mod clar, i-a plăcut să fie un Dragon în ultimele două sezoane și să se testeze într-o competiție și un mediu nou. Gonzalo are ambiții mari în următoarele 12 luni, atât pentru Dragoni, cât și pentru țara sa. și vom aștepta cu nerăbdare să vedem impactul pe care îl poate avea cu ambele.”

După semnarea noului contract, Bertranou a spus: “Sunt foarte bucuros să semnez din nou. Există un moment în viața unui jucător profesionist în care trebuie să vă decideți viitorul, direcția pe care o luați, iar acum este “E până acum”. pentru mine să fiu un Dragon. Vreau să reușesc cu această echipă și să las o moștenire la un club care nu este în țara mea natală.”

Ashton are în vedere o carieră de antrenor

Chris Ashton plănuiește să-și extindă cariera de jucător cât mai mult posibil înainte de a deveni antrenor, dezvoltând abilitățile de finisare ale potențialilor emergenți.

Ashton a convenit un nou contract de un sezon cu liderii Gallagher Premiership, Leicester, la o lună după ce a devenit cel mai bun marcator de încercări din toate timpurile competiției.

Chiar și la 35 de ani, internaționalul cu cod dublu este printre cele mai nemiloase aripi din rugby-ul englez și crede că are valoare de oferit în modelarea carierei tinerilor din spate.

„Voi juca cât de mult voi putea”, a spus el. „Mai am un an să o fac ceva mai mult, dar cu cât durează mai mult, chiar cred că mediul de rugby este potrivit pentru mine. Nu cred că va fi potrivit să fac o muncă de birou 9-5. oricând. curând!

“Am discutat și m-am gândit la asta recent. Aș dori să ajut interioarele și spatele trei să găsească o modalitate de a deveni mai buni terminatori și cum să ajungă la minge și să înscrie încercări. Cred că există o piață de nișă acolo pentru pe mine.

„Pe măsură ce îmbătrânești, înțelegi și te gândești de ce te pui în anumite situații. Multe dintre ele nu se întâmplă întâmplător.

„Există talent acolo, dar nu este instinctiv, citești jocul și ești înaintea jocului și sper să pot transmite o parte din asta. Este nevoie de timp pentru a înțelege cum te pui într-o situație. Doar fii instinctiv și fii cu un pas. înainte de joc, citește-l înainte să se întâmple.”

.

Add Comment