Testul de sânge care detectează „aproape toate cazurile de cancer” înainte de a se răspândi, va îmbunătăți tratamentul precoce

Un simplu test de sânge ar putea oferi omenirii „controlul cancerului”, detectând aproape toate cazurile înainte ca acesta să se răspândească, spun oamenii de știință.

Tehnologia – care poate identifica 70 de tipuri de cancer – a început să fie oferită în mod privat, compania din spatele ei dorind ca aceasta să fie implementată în NHS.

Oamenii de știință spun că astfel de tehnici ar putea fi introduse ca screening standard în următorii cinci până la zece ani, permițând medicilor să eradică cancerul cu mult înainte ca simptomele să apară.

Cercetările efectuate pe 30.000 de persoane au arătat că controalele ar putea identifica 91,8% dintre cazurile nemetastatice.

Acest lucru a însemnat că era mai ușor de tratat, deoarece nu se răspândise dincolo de situl principal unde a fost găsit.

NHS desfășoară deja cel mai mare studiu de teste de sânge pentru depistarea cancerului, care implică 140.000 de persoane, în speranța că ar putea preveni unul din zece decese prin cancer.

Până acum, studiile au arătat că testul Galleri, care poate detecta cel puțin 50 de tipuri de cancer, este capabil să detecteze mai mult de jumătate din cazurile de boală.

Dar o companie britanică non-profit crede că un alt tip de „biopsie lichidă”, numit Trucheck, s-ar putea dovedi chiar superior – în special pentru detectarea cazurilor în stadiile incipiente, când acestea sunt cel mai tratabile.

Testele au depistat 9 din 10 cazuri de cancer, fie ele metastatice sau nu.

În schimb, testul lui Galleri a atins niveluri similare de performanță atunci când cancerul a ajuns la stadiul patru, ceea ce înseamnă că boala era avansată și poate fi terminală.

Interviuri cu NHS Cancer Networks

Testul Trucheck tocmai a început să fie oferit clienților privați de către organizația non-profit Cancer Screening Trust din Marea Britanie, la un cost de 1.100 de lire sterline, inclusiv consultarea.

Compania este, de asemenea, în discuții cu rețelele de cancer NHS pentru a efectua studii suplimentare, în speranța că acestea ar putea fi implementate în serviciile de sănătate.

Joe Coles, președintele Cancer Screening Trust, a declarat: „Cred cu sinceritate că acesta este un schimbător de joc. Va schimba modul în care cancerul este privit și tratat; omenirea se străduiește să pună cancerul sub control, iar evoluțiile în tehnologia de screening ne vor permite în sfârșit să preluăm controlul.

„Înainte ca cancerul să se răspândească, este mult mai ușor de tratat, poate fi eliminat, folosind intervenții chirurgicale, radioterapie sau proceduri oncologice intervenționale mai noi”, a adăugat el.

Experții au spus că frumusețea tehnologiei constă în identificarea timpurie a cazurilor.

Detectează celulele tumorale circulante

Testul de sânge în sine durează mai puțin de un minut, implicând doar două fiole de 10 ml.

Înainte de aceasta, pacienții trec printr-un chestionar detaliat și o consultare.

Sistemul de biopsie lichidă funcționează prin detectarea celulelor tumorale circulante care sunt eliberate din tumorile maligne, dar nu din țesutul necanceros.

În timpul unui proces de cinci zile în laborator, celulele sănătoase sunt stimulate să moară.

Celulele canceroase sunt rezistente, ceea ce înseamnă că cele care rămân vor crește și vor forma grupuri.

Dacă acestea sunt identificate, pacienții beneficiază de o consultare amănunțită, după care pot fi chemați pentru verificări suplimentare și pot continua tratamentul în privat sau pot raporta informațiile medicului de familie.

Testul Trucheck, dezvoltat de firma indiană Datar Cancer Genetics, este disponibil și în alte părți, în special în Statele Unite și Germania.

Unul din doi oameni din Marea Britanie se poate aștepta să dezvolte cancer, iar în prezent diagnosticul este în urmă față de cel din multe țări occidentale.

Studiile realizate de Galleri – un test dezvoltat de compania GRAIL, care este în prezent testată în NHS – au descoperit că în etapa 1 a fost capabil să detecteze 16,8% din cazuri, crescând la 40,4% în etapa 2, 77% în etapa 3 și 90,1% la etapa a patra.

În schimb, noul test numit Trucheck a fost capabil să detecteze 91,8% din cazurile nemetastatice, potrivit unui studiu publicat în Cancer Cytology. De asemenea, a găsit 92,6% din cazurile în care boala sa răspândit dincolo de locul principal.

Experții independenți au spus că rezultatele au fost „promițătoare” – cerând cercetări suplimentare, inclusiv studii pe o populație din lumea reală.

Cu toate acestea, ei și-au exprimat, de asemenea, o anumită precauție cu privire la comparațiile dintre diferite metode, deoarece studiile au folosit măsuri diferite pentru a urmări progresia bolii.

Chiar și în stadiul trei, cancerul poate rămâne „non-metastatic”, iar studiul lui Trucheck nu a arătat câte cazuri au fost detectate în acest stadiu, mai degrabă decât în ​​stadiile unu sau doi, când este cel mai potrivit tratament.

Baza programelor de screening

Cu toate acestea, studii separate despre cancerul de sân au descoperit că noua tehnologie a fost capabilă să identifice aproape nouă din zece cazuri în stadiul unu, în timp ce Galleri a detectat aproximativ 16% dintre cazuri.

Un purtător de cuvânt al Graalului a declarat că ultimele rezultate ale studiului lui Galleri, care arată că a găsit cancer la aproximativ 1% dintre participanți – inclusiv tipurile pentru care nu există o metodă de screening stabilită – „consolidează și mai mult încrederea” în capacitatea sa de a detecta cu exactitate cazurile.

Dr Richard Tippett, conducătorul clinic al testului de screening pentru cancer, a declarat că acum lucrează cu Universitatea din Exeter pentru a modela impactul utilizării Trucheck ca bază pentru programele de screening, în speranța că acesta ar putea fi implementat de NHS.

„Scopul nostru este să putem arăta că, atunci când acest test este utilizat în mod corespunzător, va prinde cancerul mai devreme și va vindeca mai mulți oameni; dar trebuie să demonstrăm că va îmbunătăți asistența medicală și, prin urmare, va economisi timp și bani NHS”, a spus el.

Dr. David Crosby, șeful cercetării de prevenire și depistare precoce la Cancer Research UK, a declarat: „Aceste constatări ale testului Trucheck sunt incitante – arată indicii timpurii promițătoare că semnele de cancer pot fi găsite în sângele pacienților cunoscuți cu cancer.

„Cu toate acestea, rezultatele sunt limitate, deoarece capacitatea testului de a detecta cancerele într-un stadiu incipient pare limitată și nu arată cât de eficient este testul în detectarea cancerului într-o populație reală în care indivizii pot sau nu avea cancer. nevoie de mai multe cercetări pentru a răspunde la aceste întrebări.

.

Add Comment