Un fost maratonist în vârstă de 39 de ani a confundat simptomele lungi de Covid cu „atac de cord”

Tânăra de 39 de ani, care trăiește cu simptome debilitante de când a contractat virusul pentru prima dată în noiembrie 2020, a dezvăluit că avea o serie de simptome, de la dificultăți de respirație la vedere încețoșată. Dar abia într-o zi fatidică din noiembrie 2021, ea a început să experimenteze simptome care reflectau în mod amenințător un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Împărtășind cu curaj încercarea ei de sănătate, bloggerul a spus: „A avea Covid de multă vreme a fost complet epuizant, mental și fizic. Nu mai simțisem niciodată că nu mai aveam respirația și dintr-o dată, după ce am prins Covid, aveam foarte tare respirația în timp ce făceam cele mai mici sarcini sau chiar înainte de a adorm. Este o experiență terifiantă.

Amintindu-și ziua în care a crezut că ar putea avea o boală care îi pune viața în pericol, Spencer-Tracey a continuat spunând: „M-am chinuit să trec peste zi fără să trag un pui de somn, iar în noiembrie 2021 m-am îmbolnăvit atât de mult cu dureri ascuțite în brațe, amețeli și boală Am fost dus la A&E de teamă să nu am un atac de cord sau să fi suferit un accident vascular cerebral.

Long Covid poate provoca o varietate de simptome, care diferă pentru fiecare individ. Potrivit Oficiului Național de Statistică (ONS), începând cu 6 decembrie 2021, cele mai frecvent raportate simptome lungi de Covid au fost:

  • Oboseala (51%)
  • Pierderea mirosului (37%)
  • Dificultăți de respirație (36%)
  • Dificultate de concentrare (28%).

Totuși, alte simptome posibile pot include ceață cerebrală, palpitații ale inimii, senzație de constricție în piept și dureri articulare și musculare. Pentru unii, poate părea un ciclu în care se îmbunătățește pentru o perioadă scurtă de timp și apoi se înrăutățește din nou. Din păcate, aceste efecte pe termen lung pot afecta pe oricine, nu doar pe cei care au fost nevoiți să meargă la spital, sau chiar pe cei care s-au simțit grav bolnavi când au luat virusul pentru prima dată.

Pentru Spencer-Tracey, care a experimentat simptome neobișnuite de la Covid-ul lung, lipsa de înțelegere a însemnat că ea credea că suferă de alte probleme legate de sănătate.

CITEȘTE MAI MULT: Cancer intestinal: Deborah James despre simptomele timpurii – „Știam că este ceva în neregulă”

Simptomele comune ale unui atac de cord includ următoarele, dintre care unele se suprapun în mod crucial cu Covid-ul lung:

  • Presiune, senzație de strângere, durere sau o senzație de ciupit sau durere în piept sau brațe care se poate extinde la gât, maxilar sau spate
  • Greață, indigestie, arsuri la stomac sau dureri abdominale
  • Dificultăți de respirație
  • Transpirație rece
  • Oboseală
  • Amețeli sau amețeală bruscă.

Se pare că suspiciunile fostului maratonist nu erau departe, deoarece cercetările recente din 2022 de la Johns Hopkins Medicine au explicat că „unele dintre simptomele comune la alergătorii de coronavirus pe distanțe lungi”, cum ar fi palpitații, amețeli, dureri în piept și dificultăți de respirație, poate fi din cauza unor probleme cardiace – sau pur și simplu a fost bolnav de virus.

Experții cardiologi Wendy Post, MD și Nisha Gilotra, MD au clarificat care simptome post-coronavirus pot indica o problemă cardiacă și modul în care Covid poate afecta de fapt inima din cauza lipsei de oxigen și a stresului.

Pe măsură ce virusul provoacă inflamație și lichidul umple sacii de aer din plămâni, mai puțin oxigen poate ajunge în sânge. Drept urmare, inima trebuie să lucreze mai mult pentru a pompa sânge în jurul corpului, ceea ce poate fi periculos pentru oameni, în special pentru cei cu boli de inimă preexistente. În cele mai severe cazuri, inima poate eșua din cauza suprasolicitarii sau lipsa de oxigen poate duce la moartea celulelor și la deteriorarea țesuturilor în inimă și alte organe.

NU RATAȚI :

La unii oameni, ritmul cardiac poate varia de la rapid la lent. Această fluctuație nu este legată de efort, dar este o problemă comună pentru bolnavii de Covid. Post a spus: „Orice dintre aceste probleme ar putea fi legate de inimă, dar s-ar putea datora și altor factori, inclusiv consecințele unei sănătăți foarte proaste, inactivitate prelungită și săptămâni de recuperare la pat.

„Dificultatea de respirație în sine nu este întotdeauna un semn al unei probleme grave, dar dacă aveți acest simptom împreună cu niveluri scăzute de oxigen (mai puțin de 92%), este un motiv de îngrijorare”.

Continuând să explice relația dintre Covid și durerea în piept, Post a adăugat: „Durerea în piept poate să nu fie ceva gravă, dar dacă aveți dureri severe în piept, solicitați ajutor, mai ales dacă este persistentă sau dacă aveți și greață, scurtarea respirație sau amețeli: acestea pot fi simptome ale unui atac de cord.

„Dacă ai dureri în piept atunci când inspiri, ai putea avea o inflamație a plămânilor. Durerea bruscă și severă în piept ar putea fi un cheag de sânge în plămâni (embolie pulmonară).

În general, Post și Gliotra concluzionează că simptomele Covid pot „imita” un atac de cord, dar adesea atunci când pacienții sunt supuși altor teste, cum ar fi angiografia, nu există nicio dovadă suplimentară a unui blocaj major în vasele de sânge ale inimii, care este o indicatorul principal al unui atac de cord.

Cu noi date lungi despre Covid care apar zilnic, NHS spune în prezent că a cheltuit 220 de milioane de lire sterline pentru a deschide zeci de centre lungi de Covid în toată țara. Dar totuși, cazurile lungi de Covid par să depășească cu mult sprijinul disponibil pentru oameni pentru a-și gestiona simptomele.

Potrivit datelor furnizate de organizația caritabilă Asthma + Lung UK, care este formată din asistente medicale specializate în plămâni și consilieri în domeniul sănătății, organizația caritabilă primește mii de apeluri în fiecare lună de la persoane cu covid lung.

Acum, în „punctul de criză”, organizația de caritate explică că mulți apelanți au devenit atât de disperați să-și amelioreze simptomele încât caută sfaturi cu privire la cumpărarea de oxigen pentru a-și gestiona dificultățile respiratorii lungi de Covid, care poate fi extrem de periculoasă fără prescripție medicală.

Linia de asistență a primit, de asemenea, apeluri de la oameni care doresc informații despre furnizorii privați de asistență medicală, deoarece se luptă să obțină ajutor de la NHS. Cele mai recente date, pentru martie, arată că aproape una din trei persoane (30%) a așteptat mai mult de 15 săptămâni pentru o primă întâlnire.

Spencer-Tracey a adăugat: „Lipsa de sprijin a fost cu adevărat frustrantă. Am vorbit cu mai mulți medici, dar nu cred că știu ce să facă cu oameni ca mine. Am fost mutat de la un stâlp la altul și uneori simt că preocupările mele cade în urechi surde. La fel ca mulți oameni, m-am bazat pe sfaturile organizațiilor de caritate precum Asthma + Lung UK și m-am adresat altora cu această afecțiune îngrozitoare pe rețelele de socializare.

„Nu cred că există suficientă educație despre riscurile COVID prelungit, inclusiv despre prevalența acestuia și cât de debilitant poate fi. Din păcate, am descoperit-o pe calea grea.

Organizația de caritate îndeamnă acum guvernul să investească mai mult în cercetarea tratamentelor și să ofere mai mult personal la clinicile lungi de Covid. Împreună cu Sarah Woolnough, CEO al Asthma + Lung UK, adăugând: „Pe măsură ce ne apropiem de piatra sumbră a două milioane de oameni care trăiesc cu Covid-ul de lungă durată, există încă o lipsă îngrozitoare de tratamente pentru această boală paralizantă, care îi lasă pe oameni să se lupte să respire și devastând toate aspectele vieții, sănătății, muncii și relațiilor lor.

„Pe măsură ce facem campanie în acest sens, vom fi aici pentru a continua să sprijinim milioanele de oameni din Marea Britanie care trăiesc cu afecțiuni pulmonare, inclusiv Covid prelungit, și să îndemnăm pe oricine în dificultate să sune la linia noastră de asistență la 0300 222 5800 și să vadă sfaturile noastre de sănătate: blf .org.uk/support-for-you/long-covid.

Asthma + Lung UK este singura organizație caritabilă din Marea Britanie care luptă pentru toți oamenii cu boli pulmonare, urmărind o lume în care toată lumea să poată respira cu plămâni sănătoși. Ei finanțează cercetarea. Aceștia oferă sfaturi și sprijin celor 12 milioane de oameni care vor fi afectați de boli pulmonare de-a lungul vieții. Ei militează pentru aer curat și noi milităm pentru un diagnostic și tratament mai bun NHS. Pentru mai multe informații, vizitați asthmaandlung.org.uk.

Add Comment