Victoria Liverpool la Southampton evidențiază diferența de 314 milioane de lire sterline pe care Man City nu poate nega

Dacă Liverpool reușește aproape imposibilul și revendică tripla în acest sezon, conducerea echipei sale de către Jurgen Klopp va deveni probabil baza unui test pe internet. „Klopp a folosit 37 de jucători în 2021/22, dar îi poți numi pe toți?” Știi genul de lucruri.

Adăugați cei opt tineri care au fost numiți în echipele zilei de meci, dar nu au ieșit de pe bancă și totalul crește la 45 de jucători. Desigur, unii bărbați au avut roluri mai mari și mai importante de jucat decât alții, dar echilibrarea cerințelor a 61 de meciuri pentru a obține până acum 45 de victorii (plus trei victorii la loviturile de departajare) necesită un management serios al echipei.

Rareori acest lucru a fost mai evident decât în ​​victoria cu 2-1 a lui Liverpool împotriva Southampton, pe coasta de sud, marți seara. Cu mulți dintre oamenii cheie ai lui Klopp bătuți, vânătăți sau epuizați după eforturile lor de a asigura Cupa FA de la Wembley, mai multe schimbări în formația de start a Roșilor au fost inevitabile.

CITEȘTE MAI MULT: Ce a făcut Alisson la pauză în timp ce fanii de la Southampton reacționează la controversa Liverpool

CITEȘTE MAI MULT: Liverpool și Man City au un diferență de 270 de milioane de lire sterline pe măsură ce iese la iveală un adevăr jenant de 17 milioane de lire sterline despre Manchester United

Alisson Becker și Ibrahima Konate au fost singurii titulari în triumful asupra lui Chelsea, care a început și jocul pe Stadionul St Mary. Klopp a făcut mai multe schimbări în alte momente în acest sezon – a schimbat tot XI-ul pentru meciul din Cupa Ligii de la Preston – dar de fiecare dată a făcut-o pentru un prim tur al unei competiții de cupă, nu pentru un meci vital și inevitabil de ligă. .

Dacă vreun Kopite era îngrijorat înaintea meciului cu Southampton (și formația a asigurat că ar fi fost mulți care au fost îngrijorați), luminile mici ale echipei Liverpool au oferit o performanță excelentă. A evidențiat profunzimea talentului pe care Klopp îl poate atrage în aceste zile, iar o privire asupra banilor cheltuiți pentru a aduna echipele care s-au confruntat cu Blues și Saints săptămâna trecută nu face decât să sublinieze acest lucru.

Când se evaluează cheltuielile de transfer ale unui club de fotbal, cheltuielile nete sunt mult mai relevante decât cheltuielile brute. Încă nu este atât de precis. Costul semnării unui jucător crește la o rată a inflației mult mai mare decât cea observată pentru bunurile și serviciile normale. În timp ce o liră sterlină valorează de aproximativ 2,2 ori mai mult decât era la începutul Premier League în 1992, un fotbalist mediu costă acum de 30 de ori mai mult.

Această discrepanță i-a determinat pe Paul Tomkins și Graeme Riley să-și elaboreze Indexul prețurilor de transfer (TPI), care le permite să aplice inflația fotbalistică la orice semnătură și să compare cheltuielile de transfer în orice moment din ultimii 30 de ani cu cele de astăzi. De exemplu, Jordan Henderson a costat 16 milioane de lire sterline când s-a alăturat lui Liverpool în 2011, dar asta este echivalentul a cheltuirii cu puțin sub 75 de milioane de lire sterline astăzi. Banii se mișcă repede în lumea fotbalului.

În cadrul acestui sistem, XI-ul Klopp selectat la Wembley weekendul trecut a fost al treilea cel mai scump din sezon pentru Roșii, ajungând la puțin peste 557 de milioane de lire sterline după aplicarea inflației. Echipa de 572 de milioane de lire sterline care l-a învins pe Burnley cu 1-0 la Turf Moor în februarie, cea mai costisitoare fiind echipa care a început victoria pe teren propriu în fața lui West Ham, a fost a doua ca cheltuieli. Acest grup de jucători a adus clubului înapoi cu 587 de milioane de lire sterline în modelul TPI și, deși este posibil să construiască o echipă plauzibilă de la Liverpool, care să spargă bariera de 600 de milioane de lire sterline, echipa care i-a înfruntat pe băieții lui David Moyes deține recordul pentru acest sezon. .

Asta spune totul pentru succesul Roșilor în cursa pentru titlul din Premier League atât de aproape, orice ar fi duminică, încât Manchester City a jucat o singură dată o echipă care a costat mai puțin decât cel mai scump XI drag de la Liverpool. S-a întâmplat în victoria lor cu 3-0 pe teren propriu împotriva lui Everton, un joc în care linia lor de atac a inclus doi absolvenți ai academiei, Phil Foden și Cole Palmer.

Acest decalaj uriaș față de cea mai costisitoare echipă a Roșilor nu spune nimic pentru echipa pe care Klopp a adunat-o la Southampton. Nu a fost lipsit de jucători scumpi, cum ar fi Alisson (91 de milioane de lire sterline) și Roberto Firmino (71 de milioane de lire sterline), dar a fost încă al cincilea cel mai ieftin pe care l-a folosit Liverpool în 2021/22. Singurele echipe aflate sub clasamentul TPI au apărut în primele trei runde ale Cupei Ligii și primul joc din cursa FA Cup, împotriva lui Shrewsbury, jocuri neavând nicio legătură cu importanța penultimului joc din campania ligii.

Trebuie să fim realiști cu privire la locul lui Liverpool în ierarhia financiară a Premier League. Echipa St Mary a costat în mod istoric 273 de milioane de lire sterline ajustate în funcție de inflație, iar doar alte patru cluburi au o medie pentru sezon care este mai mare decât aceasta.

Dar, în egală măsură, cea mai ieftină echipă a roșiilor din ligă a câștigat încă în deplasare pe un teren în care City, Manchester United, Arsenal și Tottenham nu au reușit să câștige în acest sezon. Ceea ce au făcut arată cât de bine a fost formată echipa Liverpool, iar decalajul financiar dintre ei și liderii ligii nu face decât să accentueze acest punct.

.

Add Comment